Keresés

2019. január 21. hétfő
Ágnes
A Nap kel 07:28-kor,
nyugszik 16:35-kor.

Holnap
Vince, Artúr
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

Az Ifjúsági Természetjárásért Életműdíjak, Díjak és Emlékplakettek átadása

 

p3040461 eredmny

Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett kitüntetésben részesült Juhász Árpád a Kispesti Gábor Áron majd a Kispesti Ady Endre Általános Iskolák nyugalmazott testnevelő tanára.

A díjat átadta: Németh Imre, a Magyar Természetjáró Szövetség elnökségi tagja

Juhász Árpád 1995-ben kapcsolódott be az ifjúsági természetjárásba, tanítványaival rendszeres résztvevője volt a Gémes TE által szervezett kerületi szintű túráknak, versenyeknek. A Gábor Áron Iskolával 1995-től 2007-ig a kerületi túrapontversenyen 12-ből 11 alkalommal nyerték el az éves összesített első helyezésért járó kupát. Új iskolájában is azonnal megkedveltette a gyerekekkel a túrázást, rendszeresen részt vettek a kerületi nyílt túrákon és a budapesti tájékozódási versenyeken. Az Ady Iskola csapata 2015-ben megnyerte a TEGYOT összesített versenyét.

 

Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett kitüntetésben részesült Vizi Tibor a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola természetismeret- biológia- történelem szakos tanára.

p3040459 eredmnyA díjat átadta: Németh Imre, a Magyar Természetjáró Szövetség elnökségi tagja

Vizi Tibor tanárként a tanulók környezettudatos nevelésére törökszik. A természet szeretete és a természetjárás a magánéletének is része. Az iskolában is bekapcsolódott a természetjárást népszerűsítők közé, az iskolai szervezésű túrákon többször vállalt túravezetést. A TFSZ és a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola közös rendezésű Dűlőkeresztelő teljesítménytúrájánál aktív szerepet vállal. 2011-től napjainkig ő járja be előzetesen a túrák útvonalát, és igen igényes, szakmailag alapos, szinte irodalmi igényű útvonalleírásokat készít. 

Ifjúsági Természetjárásért Díj kitüntetésben részesült Tóth Tibor a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára.

p3040477 eredmnyA díjat átadta: Kovács Dezső, a Természetjáró Fiatalok Szövetsége tiszteletbeli elnöke

Tóth Tibor 1988 óta a szentesi gimnázium tanára, ahol ekkortól rendszeressé váltak a vízitúrák, gyalogtúrák. 1991-ben egy 8 kenuból álló saját hajóparkot hozott létre. Diákjaival együtt bekapcsolódott a környék túramozgalmaiba. 1993-tól diákcsoportokkal együtt bejárta az Országos Kék Túrát, a Dél-Dunántúli Kék Túrát, a Vízi Nagy Kört, az Alföldi Kék túrát, és több alkalommal túráztak a Tisza alsó szakaszán. Eközben a diákjait is bevonva másodszor is teljesíti az Országos Kék Túrát. Rendszeresen részt vesz a Szentes város szervezésében zajló október 23-ai 23 órás kerékpáros túraversenyen és az iskola 150 éves évfordulója óta minden évben a gimnázium tanulóival leteker annyi km-t ahányadik tanév elkezdődik.  1996-tól sítáborokat is szervez. 27 év alatt 4021 km-t evezett, 2133 km-t gyalogolt, 67 napot síelt, 11 órát barlangászott, 3180 km-t kerékpározott a diákjaival.

 

 

 

p3040495 eredmny

Ifjúsági Természetjárásért Díj kitüntetésben részesült Tóth Lajos a budapesti Pannónia Középiskolás Kollégium tanára.

A díjat átadta: Kovács Dezső, a Természetjáró Fiatalok Szövetsége tiszteletbeli elnöke

Tóth Lajos 1975 óta rendszeresen viszi a gyerekeket a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottságának rendezvényeire. Az elmúlt években valamennyi rendezvényen ott voltak. Rendszeresen járnak teljesítménytúrákra is. Lelkiismeretesen felkészíti a hátrányosabb helyzetű gyerekeket is a versenyekre, túrákra, bejárja előre az útvonalat, nem akarja, hogy a gyerekek kudarcként éljék meg a versenyzést. A XIII. kerületi Természetbarát Bizottság rendezvényein is rendszeresen részt vett a gyerekekkel és a szervezésekben is sokat segített. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifjúsági Természetjárásért Életműdíj kitüntetésben részesült Spátay Tamás a Pesterzsébeti József Attila Általános iskola nyugalmazott biológia-földrajz szakos tanára.

p3040485 eredmnyA díjat átadta: Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke

Spátay Tamás 1968-ban végzett a Szegedi Tanárképző Főiskolán. Természetjáró tevékenysége 1975-től számítható amikor a Pesterzsébeti József Attila Általános Iskolába került. Itt kezdte a gyereket túrázni hordani, vezette az iskola túraszakkörét. Havonta egy alkalommal mentek a Budai-hegységbe, Pilisbe, Börzsönybe, Később ezeknek a túráknak a csúcspontja lett a TEGYOT. Ide azokat a gyerekeket vitte, akik egész évben jártak vele túrázni. Az iskola csatlakozott a BTSSZ ifjúsági bizottsága által kiírt éves túrapontversenyhez, ahol túrákon, tájékozódási és városismereti versenyeken vett részt csapataival. Nyugdíjazása után is ebben a bizottságban tevékenykedik, Dezső bácsinak segít, mint szervező.

 

 

 

Ifjúsági Természetjárásért Életműdíj kitüntetésben részesült Papp László az Egri Tanárképző Főiskola Gyakorlóiskolájának nyugdíjas tanára, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség főtitkára.

A díjat átadta: Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökep3040498 eredmny

Papp László 1972-től Balassagyarmaton, majd 1976-tól Egerben pedagógusként irányította a diákságot a természetjárás irányába. A különböző versenyeken, találkozókon 1982-től sok tanulóval és eredményesen vett részt diákjaival. A TFSZ alapítóinak nemzedékéhez tartozik, 4 éven keresztül TFSZ elnökségi tag is volt. A megyei rendezvények mellett a TFSZ központi rendezvényeinek szervezésében is aktív szerepet vállalt: 1999-ben, 2007-ben és 2016-ban TEGYOT- TEDOT rendező, 2004-ben és 2014-ben az IVOT főszervezője volt. 1990 óta a megyei szövetségben elnökségi tagként, 2002-től főtitkárként az ifjúsági ügyekkel foglalkozik.  Elsők között kapta meg 2001-ben az Ifjúsági Természetjárásért Díjat. A TFSZ történetében az első, aki a Díj elnyerése után az Életműdíjat is megkapta.

Nemzetközi Programok

 • UN Climate Change Conference 2018 - COP24 (2)

  imageUN Climate Change Conference 2018 - COP24 (2)...
  Bővebben...:  
 • UN Climate Change Conference 2018 - COP24 (3)

  Közzététel: 2018. dec. 7.

  Get insights from the UNFCCC negotiations on climate change. International Young Naturefriends is attending COP24 every year with an own delegation to represent three values of the organisation: solidarity, experiential learning and love and care for nature.

  Follow our daily reports to side events, workshops, actions and meet climate activists from all over the world.

  Youth for climate action!

  imageUN Climate Change Conference 2018 - COP24 (3)...
  Bővebben...:  
 • UN Climate Change Conference 2018 - COP24 (1)

  Közzététel: 2018. dec. 7.

  Get insights from the UNFCCC negotiations on climate change. International Young Naturefriends is attending COP24 every year with an own delegation to represent three values of the organisation: solidarity, experiential learning and love and care for nature.

  Follow our daily reports to side events, workshops, actions and meet climate activists from all over the world.

  Youth for climate action!

  imageUN Climate Change Conference 2018 - COP24 (1)...
  Bővebben...:  

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg