Keresés

2018. október 16. kedd
Gál, Aurélia
A Nap kel 07:10-kor,
nyugszik 18:02-kor.

Holnap
Hedvig, Hédi
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

A Heves Megyei Természetbarát Szövetség önálló jogi személy, közhasznú szervezet, a Magyar Természetbarát Szövetség tagja, mely a megyében lévő természetbarát tagegyesületek, természetjáró szakosztályok tevékenységét fogja össze. Megyénkben a természetjárásnak több mint 130 éves hagyománya van. 1887. május 15-én alakult meg a Magyarországi Kárpát Egyesület Mátrai Osztálya, és ettől kezdve a megyei természetjárás különböző szervezeti formákban folyamatos. A szervezetünk 1958 óta működik szakszövetségként, majd bizottságként, a Megyei Önkormányzat Sportigazgatósága által biztosított székhelyen, mint a Heves Megyei Sportszövetségek Egyesületének a tagja. 1999-től bejegyzett jogi személy, szövetség, közhasznú szervezet.

2017-ben a megyei tagegyesületek, szakosztályok küldöttei tisztújító közgyűlésen öt évre megválasztották az elnökséget, mely a közben történt változások miatt jelenleg a következő:

Elnök: Csávás István

Főtitkár: Papp László, ifjúsági, oktatási és kék-túra bizottság elnöke

Elnökség többi tagja:

Markó Katalin: Eger Városi Természetjáró Bizottság elnöke Vörös Tamás: Gyöngyösi Természetjáró Bizottság elnöke Rajki Sándorné: Kékes TE képviselője Somogyi Imre a technika és jelzésfestő bizottság elnöke Melczer László: az ellenőrző bizottság elnöke.

További felelősök:

Melczer Lászlóné: Minősítési bizottság és a megyei jelvényszerző vezetője

Az elnökség tagjai részt vesznek a Magyar Természetbarát Szövetség országos tevékenységeiben:

2004-ben megrendeztük a Gyalogos Természetjárók XI. Országos Találkozóját 1150 fővel, 2007-ben a Természetjáró Gyermekek és Diákok Országos Találkozóját 500 fővel, Felsőtárkányban. 2016-ban együtt rendeztük a GYOT és TEGOT-TEDOT rendezvényeit.

Élő a kapcsolatunk:

a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával, az EGERERDŐ ZRT. Igazgatóságával és erdészeteivel, az Életfa Környezetvédő Szövetséggel (környezetvédelem), az Eszterházy Károly Egyetem Környezettudományi tanszékével.

Segítjük egyesületeink, szakosztályaink pályázati törekvéseit, hogy programjuk megvalósításához anyagi fedezetet szerezzenek.(Útjelzések felújítása)

A megye minden autóbusz megállójába és jelzett útjaira gyalogos útirányjelző táblátszereltettünk a Gazdasági Minisztérium és a Megyei Önkormányzat támogatásával. A megyében 740 km gyalogos és kerékpáros jelzett turista utat tartunk fenn és pályázataink segítségével minden útkereszteződésben útirányjelző táblákat, sok kereszteződésben pihenőhelyen asztalokat, padokat helyeztünk ki és 17 forrást újítattunk fel, melyben a Megyei Önkormányzat is támogatott.

Egyesületeink kulcsosházaiban szálláslehetőséget biztosítanak szervezett tagjaik és vendégeik részére. Képviseltetik magukat az országos szakmai találkozókon, versenyeken (METEOR találkozó, Villamosipari Találkozó, Diáktalálkozók stb.)

A szövetségünk éves programmal rendelkezik, melyek igen változatosak: Rendszeresek a több hírközlő szervnél meghirdetett vasárnaponkénti túrák, a havi egyszeri nyugdíjasok részére vezetett túrák, emléktúrák, jelvényszerző túrák. Napjainkban mindinkább divatossá váló teljesítménytúrák rendezésével is foglalkozik a szakosztályai bevonásával. A folyamatosan frissített és működtetett honlapunk aktuális információkkal szolgál az érdeklődők számára. Gondoskodunk az egyesületek működéséhez szükséges szakmai anyagok, országos túramozgalmak, minősítések dokumentumainak biztosításával. 11 jelvényszerző túrát működtetünk, és rendszeresek a Kék-túrát és minősítések teljesítései segítségünkkel.

Az Egerben és Gyöngyösön rendszeresen vezetett nyílt túrákon nem csak szervezett természetjárók vehetnek részt, hanem bárki, aki jól érzi ott magát. Mindez a tevékenység csak a képzett túravezetői kar kiképzésével és továbbképzésével végezhető eredményesen, ezért időnként középfokú túravezetői tanfolyamokat szervezünkaz Eszterházy Károly Egyetemmel együttműködve. Tanfolyamainkon, vizsgáinkon 2001-től kezdve 220 fő bronzjelvényes, 30 fő ezüstjelvényes gyalogos túravezetőt, 15 fő vízitúra és 25 fő kerékpáros túravezetőt és 13 jelzésfestő vezetőt képezünk ki és vizsgáztattunk le Egerben, Gyöngyösön, és Parádon. Országos, megyei kitüntetéssel rendelkező tagjaink száma több, mint száz fő.

Csávás István

 

Bővebben..... http://new.hevesmtsz.hu/a-heves-megyei-termeszetbarat-szovetseg-mint-kozhasznu-szervezet-bemutatasa/

Nemzetközi Programok

 • Naturefriends Inside - NEW Merch 2018

  imageNaturefriends Inside - NEW Merch 2018...
  Bővebben...:  
 • videó összefoglalö ESSEN, 2016

   
 • IYNF networking konferencia

  Jelenleg egy maroknyi csapattal kint vagyunk Belgiumban, Essenben. Az elektronikus részvételről tartott konferencián veszünk részt, sokat tanulunk amit hasznosíthatunk Magyarországon.

  Az utazáson és az első két napon túl vagyunk.

  PICT0904_masolat_masolat.jpgPICT0899_masolat_masolat.jpgPICT0893_masolat_masolat.jpgPICT0881_masolat_masolat.jpgPICT0875_masolat_masolat.jpgPICT0872_masolat_masolat.jpgPICT0849_masolat_masolat.jpgPICT0838_masolat_masolat.jpg

   

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg