Keresés

2018. május 25. péntek
Orbán
A Nap kel 04:59-kor,
nyugszik 20:36-kor.

Holnap
Fülöp, Evelin
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

Szeretsz szelfizni és kirándulni is?

Ha igen, akkor ez Neked lett kitalálva!

Ahhoz, hogy részt vehess a játékban nem kell mást tenned, mint elmenni kirándulni és készíteni egy szelfit úgy, hogy jól látszódjon, hogy merre jársz, majd beküldeni az ifinapok.tfsz.hu oldalon.
Mit értünk azon, hogy jól beazonosítható legyen, hogy merre jársz?
Például készíthetsz szelfit várak, kastélyok, kilátók, turistaházak, források mellett vagy bármilyen helyen, amiről úgy véled, hogy a kép alapján felismerhető, hogy hol jársz azok számára, akik korábban maguk is jártak ott.

Miért jó ez az egész?

Képeiddel ötletet adhatsz másoknak. Lehet, hogy valaki pont azért megy el kirándulni valahová, mert a képed alapján megtetszett Neki a hely és szeretné élőben is látni.

Technikai kérés a képek készítésével kapcsolatosan:

Ahhoz, hogy jól beazonosítható legyen számunkra, hogy pontosan hol készítetted a képet, ezért arra kérünk, hogy a kép készítése előtt a telefonon állítsd be a GPS adatok rögzítése lehetőséget. (Ezt a kamera beállítási lehetőségei között találod valószínűleg GPS címke néven.)
Ha olyan fényképezőgéppel szelfiznél inkább, amiben van GPS, akkor is kapcsold be a GPS adatok tárolása lehetőséget.
Az sem tragédia, ha nem tudod rögzíteni a GPS adatokat, anélkül is beküldheted a képet. Ennek annyi következménye lesz, hogy az így küldött képeket nem tudjuk majd térképen is megjeleníteni.

A beküldő nevét, a készítés helyét és idejét, illetve a képet közzétesszük az oldalon. (Az email címet nem hozzuk nyilvánosságra és nem adjuk tovább senkinek.)

A 2018. március 1. és október 31-ig beküldött szelfik készítői ajándékot nyerhetnek.
Díjazzuk a
– legötletesebb
– legzöldebb
– legtermészetesebb
– legextrémebb
– legmozgalmasabb
szelfik készítőit, illetve a beküldők között sorsolni is fogunk.

A kiíráshoz kapcsolódó szórólap itt érhető el: szelfigyűjtés szórólap.

 

EZ A TERMÉSZETJÁRÓ FIATALOK SZÖVETSÉGÉNEK MÁSODIK KILOMÉTERGYŰJTŐ AKCIÓJA.
Célunk, hogy

a sikeres tavalyi gyűjtést túlteljesítve 2018. március 1. és október 31. között összegyűjtsünk annyi legyalogolt kilométert, amennyivel körbetúrázhatnánk a Földet az Egyenlítő mentén. Így a cél legalább 40 075 kilométer összegyűjtése.

A kiírás letölthető változata itt érhető el: kilométergyűjtés plakát.

Ki segíthet a kilométergyűjtésben?

Bárki, aki kisebb vagy nagyobb társasággal gyalogtúrázni megy, és az ifinapok.tfsz.hu oldalon beküldi a megfelelő adatokat. Mivel a célunk az, hogy minél több fiatal túrázzon, ezért feltétel, hogy a társaságban legyen legalább egy 30 év alatti túrázó.

Mekkora távot kell megtenni?

Ezt teljes mértékben a társaságra bízzuk, nincs kötelező minimum és teljesíthető maximum sem.
(Ha egy 50 fős társaság gyalogol 4 kilométert, az ugyanúgy számít, mintha egy 4 fős társaság gyalogol 50 km-t.)

Mire van szükség a beküldéshez?
 • dátum
 • útvonal, táv
 • résztvevők száma, iskola/egyesület/a csoport fantázianeve
 • egy, a túrán készült csoportkép, amin látszik a dátum, hogy ki (kik) a 30 év alatti személy (személyek), illetve mindenki, aki részt vett a túrán
 • a dátum megjelenítése történhet a fényképezőgép dátummegjelenítő funkciójával, de akár úgy is, hogy valamilyen más formában jelenítitek meg a dátumot a képen, például egy tábla feltartásával
 • kapcsolattartó neve és email címe (az email címet nem tesszük közzé az oldalon)
Honnan tudjuk, hogy hogy áll a gyűjtés?

Az ifinapok.tfsz.hu oldalon folyamatosan nyomon követhető, hogy hány kilométer kell még a cél eléréséhez. Ugyanitt láthatóak majd a beküldött adatok is. (Az email cím kivételével az összes adat nyilvános lesz, tehát a csoportkép is.)

Miért gyűjtjük a kilométereket?

– Egyrészt azért, mert kíváncsiak vagyunk arra, hogy hány kilométert tudunk ilyen formán összegyűjteni, hogy mire vagyunk képesek, ha összefogunk.
– Másrészt azért, mert szeretnénk, hogy tavasszal minél több fiatal túrázzon, kimozduljon a természetbe.

Díjazás:

A nemes célok megvalósítása mellett a díjazás sem maradhat el. Mini ajándékokat sorsolunk
– az egy-egy alkalommal legtöbb kilométert gyűjtő 5 társaság között
– az egy-egy alkalommal legtöbb embert mozgósító 5 társaság között
– a 10 legaktívabb kapcsolattartó és csoportja között

Egyéb információk:

Családi távokhoz: A családi távra vonatkozó kedvezmény a 12 éven aluli gyermekeiket kísérő szülőkre vonatkozik. A család minden tagja kap kitűzőt és emléklapot. Iskolás csoportok Normafáról csak a rövid távon indulhatnak, a családi távon NEM!

Minden távhoz:
A nevezési díjból látás-, hallássérültek és kísérőik 50% kedvezményt kapnak.
Minden induló térképvázlatot, és útvonalleírást kap.
A Pesti Barnabás SZKI dolgozói, tanulói, is kedvezményre jogosultak. A családi távon a nevezési díj a családra vonatkozik, nem kell külön a családtagoknak nevezési díjat fizetnie.
A szintidőt teljesítők kitűzőt és oklevelet kapnak.
Azok a túrázók, akik egy adott távot ötször, vagy háromszor teljesítették, egyéb ajándékban részesülnek. Mivel nincs teljesítői adatbázisunk kéjük a túrázókat, hogy a korábbi teljesítések okleveleit hozzák magukkal. Az is segítség, ha a túra előtt telefonon vagy e-mail-en értesítenek bennünket, hogy felvegyük e célból adataikat. Köszönjük!

Dűlőkeresztelő Dominátor :

Rajt: Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Rajidő intervallum: 2018.06. 02. 07:00 - 08:00

Nevezési díj.2500 HUF

Cél:Fazekas-hegy                 Célzárás:2018.06. 02. 20:00:00

Útvonal: Budapest-Andrássy út Krausz palota Bazilika Lánchíd Király lépcső Mátyás kút Mátyás templom Bécsi kapu Széna tér Margit körút Gül-baba türbéje Szemlőhegy Szemlőhegyi-barlang Pálvölgyi-barlang Mátyás-hegy OKT-Z+ találkozása Z+ Z barlang találkozása Guckler út Virágos-nyereg Hármashatár-hegy Újlaki-hegy Határ-nyereg Árpád-kilátó Nagyhíd Irén utca Zugliget libegő állomás Hunyad orom Normafa Makkosmária Jánoshegy Szépjuhászné Nagy-Hárs-hegy Kis-Hárs-hegy Nagyrét Fazekas-hegy

Táv:                            46 km

Szintemelkedés          1900 m

Szintidő:                     12 óra

Pontszám:       TTT 74,5

A táv egyszeri alaklommal lesz megrendezve, csak abban az esetben, ha lesz érdeklődő, kötelező az előnevezés. A túra kegyetlen nehézségű. Csupán néhány km-rel hosszabb a maratoni távnál viszon 400 m-el több a szintkülönbség. Csak felkészült túrázóknak ajánljuk. A táv a maratoni táv pusz 5 leágazás. Érinti a táv a Tábor-hegyi barlangot, Óbuda házait, Újlaki hegyet, a Libegő alsó állomását, a Humyad ormot, a Kis-Hárs hegyet és a Fazekas-hegyet. A túrán 3 frissítési lehetőség van. A Nagyrétnél amely az összes táv célja célszerű kihasználni a frissítést és utána megmászni a Fazekas-hegyet. A nevezési díjat március 31.-ig kell átutalni a TFSZ számlaszámára. Számlaszám: 10200940-21518629-00000000. A díjazás jelvény és díszes oklevél, ezért a magasabb nevezési díj.

Dűlőkeresztelő Családi táv:

Rajt: Hűvösvölgyi Nagyrét              Rajtidő intervallum: 2018.06. 02. 09:00 - 11:00

Nevezési díj: 1000 HUF / család

Cél: Hűvösvölgyi Nagyrét               Célzárás:2018.06.02. 18:30

Útvonal: Hűvösvölgyi Nagyrét Hűvösvölgy, Gyermekvasút Vitorlázó repülőtér Határ-nyereg Vadaskerti-hegy Hűvösvölgy, Gyermekvasút Nagykovácsi út Hűvösvölgyi Nagyrét

Táv:                            6,5 km

Szintemelkedés          200 m

Szintidő:                     4 óra

Pontszám TTT 9,5

Dűlőkeresztelő Rövid táv 14:

 

Rajt:Hűvösvölgy Nagyrét   

           

Rajtidő intervallum:2018.06.02. 08:30 - 10:00

Nevezési díj.0800 HUF

Cél: Hűvösvölgy Nagyrét                Célzárás:         2018.06. 02. 18:30

Útvonal: Hűvösvölgy: Nagyrét Hűvösvölgy Vadaskerti-hegy Határ-nyereg Hármashatár-hegy Fenyőgyöngye Árpád-kilátó Oroszlán szikla Határ-nyereg Vadaskerti emlékmű Vitorlázó repülőtér Hűvösvölgy Nagyrét

Táv:14km

Szintemelkedés:480 m

Szintidő.4 óra 30 perc

Pontszámok:   MTSZ 24,5

MSTSZ E15/5

Bár a rövid távot nyolcadik alkalommal indítjuk megszűnt a normafai rajt. Most már körtúra jellegűvé vált a családi távhoz hasonlóan. Az útvonal az OKT-S-Kék körséta-OKT útvonal, Árpád-kilátóig a BUÉK 20 túra nyomvonala.

VÁLTOZÁS

Dűlőkeresztelő Maraton:

 

Rajt: Pesti Barnabás Élelmiszeripari SZKI. Budapest, VI. ker. Andrássy út 63/65.

Rajtidő intervallum:   2018.06.02. 07:00 - 08:00

Nevezési díj,               1500 HUF

Cél:     Hűvösvölgy, Nagyrét                       Célzárás: 2018. 06. 02. 18:30

Útvonal: Budapest, Andrássy út Krausz Palota Bazilika Lánchíd Király lépcső Mátyás-kút Mátyás templom Bécsi kapu Margit körút Gül baba türbéje József-hegyi kilátó Szemlőhegyi-barlang Pálvölgyi-barlang Mátyás-hegy Guckler út Virágos-nyereg Hármashatár-hegy Határ-nyereg Oroszlán-szikla Árpád-kilátó Apáthy-szikla Nagy-híd Irén utca Tündér-szikla Disznófő-forrás Normafa Makkosmária Virág-völgy János-hegy Szépjuhászné Nagy-Hárs-hegy Hűvösvölgyi Nagyrét

Táv:                            41,5 km

Szintemelkedés:         1510 m

Szintidő:                     11 óra 30 perc

Pontszámok:               MTSZ 91,4

MSTSZ B55/11

TTT64,15

Rajt saját idő terhére 8:30-ig. Útközben két frissítőpont. Remélhetőleg a Gül-baba türbéje látogatható lesz tavasszal. Ha a felújítási munkálatok nem érnének véget akkor a török utcában van feltételes ellenőrzőpont.

Ifjúsági vezetők kitüntetése

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége elnöksége az ifjúsági korosztály turizmusáért, természetjáró aktivitásáért, környezeti neveléséért kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként

Ifjúsági Természetjárásért Díj kitüntetésben részesítette:

Magyar Emőkét (Budapest) és Mascher Jenőt (Sopron)

Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett kitüntetésben részesítette:

Brandenburg Sándort (Budapest) és Nagy Árpádot (Budapest).

A Múltunk Öröksége Alapítvány Ezüstfokos vándordíját vehette át:

Gyetvainé Terék Aranka (Szeged)

Szívből gratulálunk a kitüntetetteknek! 

image001.jpg

Attachments:
Download this file (Szöveges beszámoló.doc)Szöveges beszámoló.doc[ ]75 kB

 

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége 2017-ben hagyományos programjai mellett új elemekkel is bővítette tevékenységét.

 1. A „25 év 25 élmény a természetben” című, a jubileumi évünket összefoglaló, valamint a tagszervezetek részére bemutatkozási lehetőséget biztosító kiadványt, mint a Természetjárás folyóirat különszámát és a 2015. évi tagszervezeti felmérés összesítését elkészítettük. Magyar Emőke szerkesztésében elkészült kiadványunkat 2017. február 15-én a közgyűlésen kiosztottuk.
 1. Elkészítettük és a 2017. évi közgyűlésen kiosztottuk a 2017-18. évi falinaptárunkat. A szép képeket Várhelyi Miklós elnökségi tagunktól kaptuk.
 2. Részt vettünk a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny lebonyolításában. A verseny háromfordulós volt: iskolai, területi/fővárosi elődöntőből és országos döntőből állt.

Az iskolai fordulók: 2017. január 09 - 27. között, a területi elődöntők 2017. március 01 – március 24. között voltak. A döntőre Győrben került sor. Nagyon nívós, jól sikerült színvonalas verseny volt. Köszönjük Hajbáné Csuta Ildikó elnökségi tag több éves eredményes munkáját.

 1. Új kezdeményezésként megszerveztük az Ifjúsági Természetjárás Napját 2017. június 10-11-i hétvégén. A regisztrált résztvevők a következő eseményeket látogatták:

2017. 06. 10.

Velence Kupa gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny

részletek

2017. 06. 10.

V. Buda barlangjai teljesítménytúra

részletek

2017. 06. 11.

A Budai-hegység rejtett zugai VIII. – Fenn a síkokon

részletek

2017. 06. 11.

Naplás 40/30/20/10 teljesítménytúra

részletek

 1. Az Ifjúsági Természetjárás Napja előtt március 1-június 11. között az alábbi új programokat szerveztük:

 

 • - kilométergyűjtés - a megcélzott 10 000 km-t sikerült összegyűjteni, de sajnos a tagszervezeteink közül csak kevesen vettek részt a „játékban”.
 • - A kilométergyűjtés eredménye: 10321 km volt.
 • - A video pályázatra 5 db, a szelfi pályázatra 2 db pályaművet adtak be.

A program lebonyolításáért külön köszönetet mondunk Szabó Zsanett elnökségi tagunknak. Az ajándéksorsolásra a 2018. évi közgyűlésen kerül sor.

 1. A Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozóját (TEGYOT-TEDOT) 2017. július 3. és július 8. között Pusztamaróton rendeztük meg 40 fővel.

Az elnökség úgy döntött, hogy a részvételi adatok ismeretében a kategóriákat összevonjuk, csak összetett versenyt hirdetünk, a programelemeket leegyszerűsítjük. A versenyfeladatok kidolgozásáért, a versenyek lebonyolításáért külön köszönet illeti Magyar Emőkét, Magyar Lajost és Dravecz Ferencet.

 A „Maróti csata” emlékére, az Őseink nyomán „Török Idők” - programfüzetét a résztvevők megkapták, és a túra teljesítéséért külön kitűzőt kaptak.

A Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége (HTBKOSZ) a TEGYOT-TEDOT rendezvényünket 200.000 Ft-tal, a rendezésben résztvevő Gémes TE székhelyének önkormányzata (Budapest XIX. kerület) 300.000 Ft-tal támogatta, amit ezúton is megköszönünk.

 1. A tervezett TFSZ vízitúra a Dráván szervezési és anyagi nehézségek miatt elmaradt.
 1. Határjárás” teljesítménytúra: 2017. június 17.

Rómaifürdő- Kamaraerdő (Péterhegy) között, Budapest régi határán álló határköveket követve. E teljesítménytúrának városvédő szerepe is van, hiszen felhívja a figyelmet a műemlékként kezelt határkövekre és azok állapotára. A teljesítménytúrán összesen 273 fő vett részt. A rendezésért köszönet illeti Dravecz Ferencet, Lehoczki Zoltánt, Szalai Lászlót, Magyar Emőkét.

Rómaifürdő HÉV megállótól Hűvösvölgyig                        17 km 35 fő

Rómaifürdő HÉV megállótól Normafáig                             27 km 46 fő

Rómaifürdő HÉV megállótól Péter-hegyig                          45 km 31 fő

Hűvösvölgy Gyermekvasút állomástól Normafáig               10 km 143 fő

Hűvösvölgy Gyermekvasút állomástól Péter-hegyig            27 km 18 fő

 1. „Dűlőkeresztelő” teljesítménytúra: 2017.oktőber 7.

Budapest világörökség helyszíneit és a Budai-hegység értékeit bemutató gyalogtúrát négy távon rendeztük meg a Pesti Barnabás Élelmiszeri Szakképző Iskola tanárainak és diákjainak közreműködésével.

A teljesítménytúrán 195 fő vet részt: 12 fő a hosszú túrán, 4 fő a közép túrán 49 fő a rövid túrán és 130 fő a családi túrán. A rendezésért köszönetet illeti Molnár Zoltánt, Vízi Tibort, Dobos Lászlót, Kele Zitát és Márton Istvánt.

 1. A TFSZ Barátainak Találkozóját központilag nem hirdettük meg.
 1. A 2017. évi Ifjúsági Vezetők Országos Találkozóját (IVOT) a 2018. évi rendes közgyűléssel egy időben és helyszínen rendezzük meg.
 1. Ősein nyomán túramozgalom folytatása

Elkészült a legújabb túramozgalmunk módosított kiírása. A kastélyok, emlékhelyek, gyűjteményének érvényesítő füzete 2017-től folyamatosan megrendelhető illetve megvásárolható. A szerkesztésért hálás köszönet Magyar Emőkének és Márton Istvánnak.

 1. Kapcsolat a nemzetközi szervezettel

Siófokon rendezte meg az IYNF a találkozóját, ifj. Lehoczki Zoltán koordinálásával. Lehoczki Zoltán elnök és Kriston Zoltán FB tag is meglátogatta a rendezvényt. Lehetőségük nyílt személyes kapcsolat kiépítésére a IYNF portugál koordinátorával.

Frankfurtban tartotta az IYNF az éve közgyűlését, ahol ifj. Lehoczki Zoltánt az IYNF megválasztotta alelnökévé. A Kispest TV riportot készített vele.

 1. A Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány ülésén, mint egyik alapító a TFSZ–t Lehoczki Zoltán elnök képviselte. Kun Lívia ügyvezető lemondott, így az alapítvány új testületét össze kell hívni.

 

 1. Az Ifjúsági Természetjárásért Díj átadása

A Gémes Természetjáró Egyesület 30 éves jubileumi összejövetelén október 15-én átadtuk az Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakett kitüntetést Fejes Istvánnak, valamint a jubileumi emlékérmet a Gémes TE-nek. 2018. február 10-én a 2017. évi Ifjúsági Természetjárásért Díjat Magyar Emőke és Mascher Jenő, az Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakettet Brandenburg Sándor és Nagy Árpád kapták meg.

 1. Honlapunk megújítása folyamatban van. Első lépésként az érvénytelen vagy aktualitást vesztett anyagokat kell törölni. Az ifjúsági természetjárás aktuális híreinek folyamatos közléséért Kriston Zoltánt illeti köszönet.

Az ifinapok.tfsz.hu lapon az Ifjúsági Természetjárás Napja, a video-pályázat, a kilométergyűjtés, a szelfigyűjtés és a TEGYOT -TEDOT kiírásai, hírei és eredményei jól követhetők voltak. Köszönet Szabó Zsanett elnökségi tagnak a munkájáért.

 

 1. Országos bajnokság tematikáját elkészítettük

A Honvédelmi Minisztériumhoz 2017. december 4-én nyújtottuk be pályázatunkat a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége   támogatásával. A TFSZ–TUSA munkanéven benyújtott versenysorozat a hagyományainkra támaszkodó, de új lebonyolítási rendszerű verseny, mellyel a nemzeti értékeink megismertetését és a hazaszeretetre nevelést is megcélozzuk.

 

 1. Pályázatokat nyújtottunk be a Szent Kristóf Tanösvény elkészítésére

                                           a pécsi pályavasúti területi igazgatóságra,        

                                           a Balatoni Hajózási Zrt-hez,

                                           Zamárdi Város Önkormányzatához,                 

                                           SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt-hez,

                                           Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központhoz,

                                           a Balatoni Vízügyi Kirendeltségre,

                                           a Somogy Megyei Önkormányzathoz.              

A Tanösvény minden állomásához, azaz minden információs táblához szeretnénk egy „Táblagazdát”, azaz szponzort megnyerni céljaink megvalósításához.

 1. Pályázatokat nyújtottunk be továbbá a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és az Emberi Erőforrás Minisztériumhoz. Sajnos egyik pályázaton sem nyertünk, a NEA pályázatokon várólistások voltunk, de végül nem kaptunk támogatást. A 2018. évi pályázatokat is beadtuk, ennek eredményét reménykedve várjuk.

 

 1. Az elnökség munkája:

 Öt elnökségi ülést és több két illetve több többoldalú munkaértekezletet tartottunk.

            2017. április 12-én,

            2017. június 14-én,

2017. szeptember 14-én

            2017. október 25-én elektronikus formában

2018. január 23-án.

Az elnökségi ülések határozatképesek voltak.

Az elnökségi ülések között több munkaértekezletet is tartottunk konkrét feladatok megbeszélésére. Ezeken a munkabeszélgetéseken Lehoczki Zoltán, Márton István és Szabó Zsanett elnökségi tagok, valamint alkalmanként Dobos László, Kriston Zoltán, Molnár Zoltán és Vízi Tibor vettek részt. A tagszervezeteket az aktuális információkról és határidőkről 6 elnöki körlevélben tájékoztattuk.

Határozatok, döntések:

 • - Az elnökség a Soproni Városi Szabadidősport Szövetséget felvette a tagszervezetei közé.
 • - A 2019. évi TEGYOT-TEDOT rendezésére a pályázati kiírást meg kell jelentetni a TFSZ honlapján.
 • - Az IYNF Balatonszéplakon rendez nyári tábort.  A TFSZ-t a szervezést is segítő ifj. Lehoczki Zoltán képviseli a rendezvényen.
 • - A 2017. évi TEGYOT–TEDOT-on a részvételi adatok ismeretében a kategóriákat összevonjuk, csak összetett versenyt hirdetünk.
 • - Az Őseink nyomán programfüzetet a résztvevők megkapják, a túra teljesítéséért külön kitűzőt kapnak.
 • - a 2018. évi TEGYOT-TEDOT rendezvényt a Soproni Városi Szabadidősport Szövetség pályázata nyerte el.
 • - előrehozott időpontban Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakettet adományozzunk a Gémes TE megalakulásának 30. évfordulója tiszteletére Fejes István alapító tagnak.
 • - 10 illetve 30 éves jubileumi emlékérmet adományozunk a Szent Kristóf TE-nek illetve a Gémes TE-nek
 • - az elnökség a november 10-12. között Dunabogdányba tervezett IVOT megrendezését lemondja. Az IVOT-ot a 2018. évi rendes közgyűléssel egy időben és helyszínen rendezzük meg.
 • - az elnökség Magyar Emőkének és Mascher Jenőnek Ifjúsági Természetjárásért Díjat, Brandenburg Sándornak és Nagy Árpádnak Ifjúsági Természetjárásért Emlékplakettet adományoz, amit a Közgyűlésen adunk át.
 • - Az elnökség az IVOT és a közgyűlés programját elfogadta, a közgyűlést az IVOT második napjára, 2018. február 10-ére, 11.00 órára hívta össze.

A tavaly novemberben elmaradt hagyományos rendezvényünket, az Ifjúsági Vezetők Országos Találkozóját, új helyszínen, a TFSZ közgyűlésével egybekötve rendezzük meg, melyre szeretettel meghívunk!

Helyszín: Hungária Általános Iskola és Kollégium, 1192 Budapest, Hungária út 36.

Megközelíthető: a Határ úti metróállomástól 15 perc séta, a mellékelt térkép szerint

A gépkocsival érkezők figyeljenek, minden utca jobbkezes, még az is, amelyiken a busz jár.

A találkozó térítési költsége: 4000 Ft (szállás vacsorával és reggelivel), a vasárnapi szendvicsebédet a TFSZ állja. Az esti kötetlen beszélgetéshez hozzávalót szívesen fogadunk.

Jelentkezés: a mellékelt jelentkezési lapon Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen február 5-ig.

Megjelenésedre feltétlenül számítunk! Kérlek, hogy nemleges esetben is jelezz vissza nekem!

Programtervezet:

 1. február 9., péntek

18.00 – 19.00           Beérkezés, regisztráció, szállás elfoglalása

19.00 – 20.00            Hidegtál vacsora (helyben)

20.00 – 23.00            Kötetlen beszélgetés az ifjúsági természetjárásról, magunkról

 1. február 10., szombat

08.00 – 08.30            Reggeli (helyben)

09.00 – 11.00           Tervezett előadások (ha szeretnél előadni, jelezd a jelentkezési lapon)

                                     Majsa Imréné: TEGYOT-TEDOT 2018, Sopron

                                     ifj. Lehoczki Zoltán: tájékoztató az IYNF eseményeiről

                                     Szabó Zsanett: Ifjúsági Természetjáró Napok, kilométergyűjtés, szelfigyűjtés

                                     Márton István: Őseink Nyomán program

11.00 – 11.30           Az Ifjúsági Természetjárásért Díj átadása

11.30 – 13.00           A TFSZ évi rendes közgyűlése (beszámoló 2017-ről, tervek 2018-ra)

13.00 – 14.00           Szendvicsebéd (helyben)

14.00 – 14.30           A találkozó zárása, a szállás elhagyása

                                                                                                                                             Lehoczki Zoltán elnök

Alkategóriák

TFSZ teljesítménytúrája (KÉT –BIT)


1844-ben Döbrentei Gábor indított cikksorozatot e témában.  Javaslatot tett 56  földrajzi név megváltoztatására, amelyeket Buda város közgyűlése 1847. június 11-én elfogadott.
A dűlőkeresztelőre ünnepélyes keretek között került sor.
A megváltoztatott nevek egy része ősi magyar név felújítása volt, a többség azonban a német név tükörfordítása. A földrajzi nevek egy részét Döbrentei találta ki.

Ifjúsági Természetjárásért Díj

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége (TFSZ) túramozgalmat hirdet természetet kedvelő, történelmet szerető, gyermekek, fiatalok és baráti táraságok számára a „török idők” emlékeiről.

Túramozgalmunk célja, hogy a program résztvevői tisztelegjenek Zrínyi Miklós költő, politikus, hadtudós és hadvezér előtt, aki 350 évvel ezelőtt írta nagyhatású röpiratát: Az török áfium ellen való orvosság címmel.

Ifjúsági Vezetők Országos Találkozója- IVOT

Pusztamaróti Találkozó

 • Gémes Természetjáró Egyesület és a Természetjáró Fiatalok Szövetsége közös teljesítménytúrája

Vizitúrázó Fiatalok Országos Találkozója

Ifjúsági Természetjárás Napja

28. TEGYOT - TEDOT

Nemzetközi Programok

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg