Keresés

2019. február 21. csütörtök
Eleonóra, Norina
A Nap kel 06:44-kor,
nyugszik 17:24-kor.

Holnap
Gerzson, Zétény
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

Ismeretlen tájakon – Terény erényei 2019.04.12-15 (péntek-hétfő)

Terény … Egy kicsiny, cserháti falu 320 lakossal… Négy múzeummal, különleges, helyi

ágos vendéglátással… Ide készülünk. Tarts Velünk!

Időpont: indulás – 2019.04.12-én (péntek) 16 órakor az Ifu irodától , érkezés – 2019.04.15-én (hétfő) délután.

Utazás: személyautókkal (Kérlek jelezd, ha autóval tudsz/akarsz jönni, valamint, ha férnek be hozzád!)

Szállás: Árdai vendégház, Terény – férőhely 19 fő

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora, tájjellegű ételek)

Programok: csipkemúzeum, orsós magnó múzeum (egyedülálló Európában), Gombamúzeum, túra Szanda várához, különleges helyi vendégasztal, népdaltanulással stb.)

Részvételi díj: felnőtteknek 19.300 Ft, 10 éves korig 15.500 Ft (Ifusok – a megfelelő feltételek megléte mellett 6000 Ft-ot levonhatnak a programkártyájukról) – ami tartalmazza a szállást és a félpanziót, valamint egy ebédet is, népdaltanulással!

Jelentkezés: Farkas Norbert – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefon: +36-30/551-2894

Gyere el! Ismerjük meg és fedezzük fel együtt Terényt!

The post Ismeretlen tájakon – Tercsény appeared first on Ifjúsági Unió Szekszárd....

Bővebben: Ismeretlen tájakon – Tercsény

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 2014-ben elhunyt tiszteletbeli elnökére emlékezünk ezzel a Gemenci-erdőben rendezendő túránkkal. Bodor Árpád tervezte az első jelzett turistautakat a Gemenci-erdőben és ezzel ráirányította a gyalogos természetjárók figyelmét e gyönyörű tájra.

Útvonal: Az Alföldi Kéktúra Pörböly Ökoturisztikai Központ – Sárkány-fok – Csertai bekötőút – piros jelzés – Magyarország legnagyobb fája – piros jelzés – Pörbölyi Vadászház – Baja-Dunafürdő szakasza (táv: 12,6 km; szintemelkedés: minimális (82 m)

Találkozó: 8:40 -kor a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ parkolójában, a túra 8:45-kor indul.

Utazás: személygépkocsival, vonattal Dombóvárról, Hidas-Bonyhádról és Szekszárdról, valamint Bajáról. Esetleg menetrend szerinti vagy különjárati autóbusszal. Az utazás szervezése és költségei a résztvevőket terheli.

Pörböly Ökoturisztikai Központ: Büfészolgáltatás, ajándék és turistatérkép vásárlási lehetőség, kiállítás megtekintés. Aki nem szeretne a gyalogtúrán részt venni, erdei vasúttal utazhat 11:00 óra indulással a Malomtelelő megállóig és vissza saját szervezésben és saját költségen. Célszerű a vonatozásról előre érdeklődni és bejelentkezni (honlap: www.gemenczrt.hu)

Megközelítés vonattal Dombóvárról: 6:06-kor induló vonattal (Hidas-Bonyhád vasútállomásról 6:56-kor induló), Pörbölyre érkezik 7:32-kor Szekszárdról: 7:02-kor induló vonattal, Bátaszéken átszállással, amely Pörbölyre érkezik 7:32-kor). Bajáról: 7:01-kor induló vonattal, amely 7:10-kor érkezik Pörbölyre Hazautazás vonattal Baja-Dunafürdőről Bátaszék felé 14:11-kor vagy 15:59-kor induló vonattal Felszerelés: időjárásnak megfelelő téli réteges túraöltözet, esőkabát vagy dzseki, esetleg váltó cipő és zokni, hidegélelem és ital. Túrabotot is érdemes hozni. Sárra vagy hóra számítani kell! Túravezető: Dománszky Zoltán mobil: 06-20-365-9550, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden érdeklődő természetjárót és túrázni szeretőt várunk.

Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnöksége

The post Bodor Árpád Emléktúra appeared first on Ifjúsági Unió Szekszárd....

Bővebben: Bodor Árpád Emléktúra

 A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség és a NKM Elektromos SE Koncz Géza Természetjáró Szakosztálya évnyitó túrát szervez.

Találkozó 10:00-kor a Mórahalom városközpontban lévő körforgalom rőszkei úti kihajtójánál.

Túra: Mórahalom - Nagyszéksós turistaház közötti új, piros sáv jelzésű turistaút bejárása.

Túratáv kb. 8 km

Részvéteteli díj: 300 Ft

További részletek a csatolmányban....

Bővebben: HÓ-RUKK túra 2019. február 23-án szombaton.

Helyszín, időpont: Szentes, 2019. március 15.

XIII. Városismereti túraverseny„48-ból nem engedünk!”

 

VERSENYKIÍRÁS

A verseny célja: 1. Játékos formában szeretnénk ismeretet nyújtani városunkról, Szentes történetéről, épületeiről, műalkotásairól, híres embereiről és megismertetni azokat a rejtett kincseket, melyeket sokszor még városlakóként sem veszünk észre. 2. Megemlékezés az 1848-49. évi forradalom és szabadságharcról.

A verseny témái: a reformkor, az 1848-as forradalom, polgárosodás kora. Forradalomhoz köthető irodalmi alkotások, jeles szentesiek.

Kategóriák: 1.    Felnőtt 2.    Diák 3.    CsaládiCsapatlétszám: 2-4 fő, egyéni indulás is lehetségesSzükséges felszerelés: Íróeszköz, mérőszalag, ajánlott a csatos irattartó, iránytű.Rajt: 10.00-12.00 óra között, Szentes, Dózsa-ház (csongrádi út. 2.sz.)Táv, versenyidő: 7,5-8 km,170 percEredményhirdetés: 15.30 óra, Dózsa-házDíjazás: 1-6 helyezés oklevél, 1-3 érem, győztesek vándorserleg.Ellátás: zsíros kenyér, szörp.Nevezés: 2019.március 13-ig személyesen a Dózsa-házban, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött levélben.

Versenyleírás: A versengő csapatoknak térkép segítségével 48 feladatot kell megoldaniuk 170 perc alatt. Sétájuk során a város ünnephez kapcsolódó építészeti, történelmi, természeti helyszíneihez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolniuk, emellett tájékozódási jellegű és egyéb szellemes feladatokkal is meg kell birkózniuk. A csapatoknak 2 elméleti feladat megoldását követően egy városi tájfutó-térképen kell 46-50 db ellenőrzőpontot szabadon választott sorrendben felkeresniük és ott, az adott ellenőrzőponthoz tartozó kérdést megválaszolniuk, vagy fénykép alapján azonosítaniuk. Néhány kérdés megválaszoláshoz a Koszta József Múzeum be is be kell térniük a csapatoknak. A kérdésre a válaszok a helyszínen megtalálhatók lesznek. 10 ellenőrzőpontról fénykép készült, itt a fénykép mellé kell írni azon ellenőrzőpont számát, amiről a fotó készült. A helyes válaszok pontértéke a távolságtól függően 10 pont-15 pont, az elméleti feladat 15 pontot ér. A késő csapatokat percenként 2 hibaponttal büntetjük. A legtöbb pontszámot elérő csapat nyeri a versenyt. (Pontazonosság esetén a versenyidő dönt a csapatok között).

További információ: https://www.facebook.com/SzentesiSpartacus/...

Bővebben: Sétálj a forradalom jegyében!

2019. január 5-én Péter Imi hagyományos “újévköszöntő” túráját Jakab Albi túravezeti (bár senki sem tévedne el az Ürgemezőn), kisebb keretbe foglalva ezzel az évváltást.

Időpont: 2019. január 5. szombat
Útvonal: CsDKK – ASE-csarnok – Ürgemező – Jézus-szobor – tó – hazaút
Táv: tízegynéhány km
Szint: 20 m
Nehézség: könnyű
Túravezető: Jakab Albert
Indulás: 8 órakor a CsDKK parkolóból
Találkozó2: 8:07 ASE-csarnok előtt
Egyéb: A kamáslit senki ne hagyja otthon! Ez a bejgli-túrán is bejött. Az indulás lehetett volna későbbi is, de a bejgli-túrások szerint az is egy opció, hogy késői ebédre haza lehet érkezni. A túravezető várakozása szerint havazás lesz.
Tovább......

Bővebben: BUÉK2019 túra

Karácsony után, szilveszter előtt mindenki túrázik. Az ASE Természetjáró Szakosztálya és a Demeter Egyesület december 29-i gyalogtúra javaslata: Hazacsorgás Györkönyből.
Időpont: 2018. december 29. szombat
Útvonal: Györköny – Cseresznyéspuszta – Paks
Táv: 15 km
Szint: 120 m
Nehézség: Könnyű
Túravezető: Jakab Albert
Indulás: 10:00 Paks, Autóbusz-pályaudvar (Menetrend szerinti autóbusz, Paks – Nagydorog)
Találkozó: 09:55 Paks, Autóbusz-pályaudvar
Egyéb: A kamáslit senki ne hagyja otthon!

Útközben őzek, nyulak, szarvasok, más semmi extra. Tivornya… majd szilveszterkor.

A túra nevében szereplő bejgli egyesek szerint a karácsonykor fogyasztott bejgli lejárását, mások szerint a maradék bejgli gyaloglás közbeni felfalását jelenti.

” A bejgli magyar nevén mákos vagy diós tekercs, tradicionális magyar karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal, újabban gesztenyével, meggyel vagy aszalt szilvával töltött édesség, de létezik meggyes-mákos, gesztenyés-szilvás, almás-mákos és káposztás változata is. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.” (wikipédia)

Gyertek – üzeni a túravezető, Jakab Albert.

Tovább......

Bővebben: Bejgli-túra 2018.12.29.

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) oktatási bizottsága az Elnökség döntésének megfelelően előzetes igényfelmérést folytat a 2019-re tervezett túrázói, túravezetői és jelzésfestő vezetői tanfolyamok indítására vontakozóan. 

Az alábbi linken található kérdőív kitöltésével jelezheti részvételi szándékát. Fontos, hogy a kitöltéskor olyan e-mail címet adjon meg, amelyet rendszeresen olvas, mert ezt az e-mail címet használjuk majd a tanfolyamokkal kapcsolatos kapcsolattartásra.

KLIKK IDE A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉHEZ

A tanfolyamok részvételi díja és helyszíne is a függ a létszámtól. 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a CSMTSZ tagegyesületi tagjainak képzését jelentős kedvezménnyel támogatjuk.

A kérdőív 2018.12.24-től 2019.01.06-ig tölthető ki.  

tovább...

Bővebben: 2019-re tervezett tanfolyamaink | Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség

2019. január 19-én, 20. alkalommal rendezzük meg Bartina Teljesítménytúránkat, a Szekszárdi-dombságban! Aki egy kis mozgásra vágyik és szeretne kikapcsolódni a téli tájban, vagy rég nem látott turistatársakkal szeretne találkozni, miközben a szervezők  gondoskodnak a jó hangulatról, annak itt a helye!

Büszkék vagyunk rá, hogy az előző Bartinán rekordot jelentő 1411 résztvevő túrázott együtt, a lebonyolításban pedig 106 önkéntes segített.

Kövess minket a Bartina Túra új honlapján:

https://bartinatura.hu

The post 20. Bartina Teljesítménytúra appeared first on Ifjúsági Unió Szekszárd....

Bővebben: 20. Bartina Teljesítménytúra

A tavasszal elmaradt budaörsi túrát bepótolandó hívunk benneteket egy – rendhagyó – túrára a Budai Várba, illetve az Adventi Vásárba.
Időpont: 2018. 12. 15.
Útvonal: Dísz tér- Tárnok utca – Szentháromság tér – Halászbástya – Mátyás templom – Hess András tér – Táncsics Mihály utca – Bécsi kapu tér – Nándor utca – Kapisztrán tér – Tóth Árpád sétány – Dísz tér – Szent György utca – Savoyai terasz – Szent György utca – Palota út
Táv: 5 km
Szint: 0 m
Nehézségi fokozat: Könnyű
Túravezető: Wollner Pál (20/9422-325)
Indulás: 7:30 órakor a CsDKK parkolóból
Utazási hozzájárulás: ASE tagok 600 Ft, Demeter tagok 700 Ft, vendégeknek 1.100 Ft
Jelentkezés (az utazási hozzájárulás befizetésével): Török Erzsébet – 20/314-4615 vagy Kiss Marianna – 75/508-419

További információk: Délután átmegyünk (autóbusszal) a Pesti oldalra az Adventi vásárt megnézzük. (Egyéni pénzszórási lehetőség! image )

Tovább......

Bővebben: Adventi túra Budapesten

Alkategóriák

Csongrád MTSZ

Gemenc TS

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.gemenctse.5mp.eu

hu Dunaguri <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>

 

Ifjúsági UNIÓ, SZEKSZÁRD

Heves MTSZ

Fejér Megye

A Vizivárosi Lakótelepi Sport Egyesület tevékenysége

  • Az Egyesületünk 1989. január 11-én tartotta alakuló ülését.
  • Azzal a céllal jött létre, hogy a lakótelepen élő természetjárást kedvelő emberek, családok részére szervezett túrákat, kirándulásokat biztosítson. Az Egyesület alapszabályában megfogalmazott célkitűzések: egészségmegőrző szabadidős tevékenység végzése. 1998. január 1.-től az Egyesület közhasznú szervezetként működik.
  • Tevékenységét,mint közhasznú civil szervezet a rendszeres sport jellegű túrázás keretében az egészséges életmódra való ösztönzés, valamint természetvédelem terén fejti ki tagsága, illetve környezete körében. Tevékenységi körébe tartoznak gyalogos, kerékpáros túrák, kirándulások, valamint különböző teljesítménytúrák szervezése és azokon való részvétel.

Ide kerülnek a természetvédelmi programok, hírek.

Ez az EGIS SE természetjáró szakosztály aloldala

Nemzetközi Programok

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg