Keresés

2018. június 22. péntek
Paulina
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Zoltán, Édua
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

Helyszín, időpont: Ópusztaszer, Sövényházi-erdő, 2018. június 23. szombat éjszaka, június 24. vasárnap hajnal

A verseny célja: A tájékozódási túraverseny népszerűsítése, éjszaki versenyzési lehetőség biztosítása a sportág kedvelőinek. Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság VII. fordulója.

A verseny formái és kategóriái: Csapatok számára rendezett bontott távú, kötött menetsebességű, egyfordulós, felső és középfokú éjszakai természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny kategóriái Táv: menetsebesség
A, A36: 6841 m 3 km/h
A50: 6841m 2,5 km/h
A60/70/80 5704 m 2 km/h
B 5920 m 3 km/h
Kiránduló 5000 m 2,5 km/h
Szintkülönbség ~10-20 m

Az A, A36, A50 kategóriájú csapatok azonos pályán, de eltérő menetsebességgel haladnak. Az A60, A70, A80 csapatok azonos pályán haladnak. Várható versenyidő: A-A36: 165 perc, A50: 191 perc, A60-70-80: 196 perc, B: 130 perc.

Értékelés: a Magyar Természetjáró Szövetség Versenyszabályzata szerint.Óvás: A Magyar Természetjáró Szövetség Versenyszabályzata szerint. Óvás díja: 3000Ft.Kötelező felszerelés: Tájoló, szerkesztési eszközök, elsősegélycsomag, zseblámpa, fejlámpa, folyadék (a versenypályán vízvételi lehetőség nem lesz), hőállópohár.

Rendező: Szentesi Spartacus Szabadidős Sport Egyesület.Verseny időpontja: 2018. június 23. szombat éjszaka, június 24. vasárnap hajnal.Verseny helyszíne: Ópusztaszer, Sövényházi-erdő

Versenyközpont: Ópusztaszer focipálya öltöző. Parkolás az öltöző és a főút közötti területen.Megközelíthetőség: A község északi végén a körforgalomtól Kistelek irányában 80 m-re van a letérő, amit bójával jelzünk.

Jelentkezés: A versenyközpontban 19.30-20.30 óra között

Rajt: 21.30-22.30 óra között. Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Indítás az azonos kategóriában vagy pályán indulók esetében minimum 5 perces időközökkel. A rajtolási sorrendet sorsolással döntjük el. Sorsolás időpontja 21.00 óra.

Térkép: Méretarány 1: 10 000, alapszintköz: 1 m, helyesbítve: 2017-18, méret: A4. A terepen erdészeti munka folyik, amit a térképen 2018. május 30.-i állapotig javítottunk.Versenybizottság: Elnök: Surányi Tibor Tagok: Nagy Mihály Barát LászlóPályakitűzők:Barát László Surányi TiborEllenőrző bíró: Farkas Lajos, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Szövetségi ellenőr: Döme Géza, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel:+36-20-3409807

Verseny díjazása: Az A-A36-A50 és az A60-A70-A80 csapatokat együtt értékeljük. Az 1-3. helyezett csapatok érem és oklevéldíjazásban részesülnek. Az összevont bajnoki kategóriák legkevesebb hibapontot elérő csapatai részére serleg. B kategóriában az első három csapatnak érem és oklevél a győztes csapatnak serleg. Kiránduló kategóriában oklevél.

A nevezést az alábbi elérhetőségre kérjük megküldeni: e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levél: Szentesi Spartacus Sz.S.E, 6600 Szentes, Gólya u. 2.sz.

Kérjük, hogy a nevezésben az alábbi adatokat adjátok meg: csapatnév, kategória, versenyzők száma, plusz térképek száma. Marhagulyás iránti igény. (800 Ft/adag) A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

Nevezési határidő: 2018. június 18.

A verseny nevezési díja: 1. Határidőre beérkezett nevezés esetén minden kategóriában (A-B) 1000.- Ft/fő. 18 év alatti diákoknak 500. Ft/fő. Ópusztaszeri lakosoknak kiránduló kategóriában 200 Ft/csapat. Szegedi Bokorugró Egyesület tagjainak ingyenes. 2. határidőn túli nevezés esetén 1200 Ft/fő

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. (számlaigény esetén a számlához szükséges adatokat a nevezésben is jelezhetik a csapatok a gördülékeny ügyintést előmozdítandó.) A díj magába foglalja A és B kategóriában 2 db eredeti, berajzolt színes tájfutó térképet, étkezési szolgáltatásokat. Kiránduló kategóriában 1 db berajzolt tájfutó térképet, étkezési szolgáltatásokat. Egyéb térképigény: előnevezéssel 300 Ft/db-ért berajzolt térkép igényelhető. Helyszínen a készlet erejéig: 300 Ft/db (eredeti berajzolt térkép).

Egyéb információk: –    A terepen jelenleg is intenzív erdőgazdasági munka folyik. A térképen a 2018. május 30-ig beállt változásokat rögzítettük. –    A verseny során fellépő problémák esetén a 70/372-6282 telefonszámon lehet értesíteni a rendezőket. –    A versenyközpont közelében több vendéglátóhely is működik.

Szolgáltatások: •    A célban folyadék- és kalóriapótlás (zsíros kenyér, tea). Marhagulyás előrendeléssel 800Ft/adag. •    Csomagmegőrzés. •    Tusolási lehetőség. •    Sátrazási lehetőség. Egyéb szálláshely egyénileg intézendő.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

Szeretettel várunk minden versenyzőt és érdeklődőt!...

Bővebben: Spartacus Kupa 2018 Éjszakai Tájékozódási Túraverseny

 

A Budapesti Diáksport és a Budapesti Természetbarát Sportszövetségek Tanévzáró-túratalálkozóját és díjkiosztó eseményét az eseménynaptárban megadottnak megfelelően

2018 május 26-án (szombaton)

délelőtt rendezzük meg a Bp. III. kerületi Önkormányzat Üdülőházában Bp. III. Menedékház u. 22. (Csúcs-hegyen, Kápolna mellett).

A túratalálkozón bármely általános és középiskola természetjáró csapatára vagy egyéni diáktúrázójára számítunk, akik részt vettek a tanév folyamán szervezett rendezvényeinken, vagy ezután szeretnének bekapcsolódni a szervezett természetjárásba.

A helyszínen 12 óra körül (ha minden csapat célba ért) kerül sor a tanévben rendezett városismereti, őszi és tavaszi túraverseny, a legtöbbet túrázó általános és középiskolások egyéni túrapontversenyének ill. az iskolák közötti éves pontversenynek díjkiosztására.

Javasolt útvonal:

  1. Rövid útvonal: 137-es BKV busz Erdőalja úti végállomásától tovább az Erdőalja úton a Menedékház utcáig,ill. a Cél-ig (kb. 2km).Egyéni indulással.

 

  1. Hosszabb útvonal: A 64-es(164, 264) BKV autóbusz Shell kúti megállótól az Alsó-Jegenyevölgyön keresztül a sárga sáv jelzésen, majd jobbra a kék sáv jelzés mentén a Virágos nyeregig, majd le jelzetlen ösvényen a Menedékház utcáig és innen balra a Célig (kb. 7km). Indítás 9-10 óra között.

A Célállomás pontos helyét a „Diáktúra Cél” Transzparens jelzi.

Indítás: 9.00 -10.00 óra között az Alsó-Jegenyevölgy bejáratától

Megközelítése: Hűvösvölgyből 8.51-kor (164-es), 9.06-kor (64-es), 9.21-kor (264-es), 9.36-kor (164-es) autóbuszokkal a Kökörcsin utcáig. Rózsika utcán kicsit vissza a Rózsika forrás felé vezető sárga jelzésig.

Ajánlott felszerelés: Budai hegység 6. számú turistatérképe, tájoló, diákigazolvány, időjárásnak megfelelő öltözet (esőkabát, túracipő).

Egyéb:A tanévzáró túrán való részvételt (25pont/fő, rövid túra esetén 10pont/fő) a 2018-19-es tanévi iskolák közötti éves pontversenybe számítjuk be.

Budapest, 2018. május 15.

                                                                                              Kovács Dezső

                                                                                       Diáktúra Bizottság vezetője

Helyszín, időpont: Bükk, Hór-völgy; 2018. június 3., vasárnap

TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPAT TÚRAVERSENY VERSENYKIÍRÁSA

A verseny célja: Lehetőséget adunk a tájékozódás gyakorlására, a versenyzés jellegének megismerésére. Szeretnénk, ha a város iskolái nagyobb létszámmal vennének részt természetjáró programjainkon. Igény szerint csoportosan, szakvezetéssel is bejárható a versenypálya egy része, és meg lehet ismerni a környék nevezetességeit. A túrázók megismerkedhetnek a versenyzés alapjaival.

A verseny helye: Déli-Bükk, Cserépfalu Bükkzsérc között Hór-völgy bejárat, Bükki Nemzeti Park Déli Kapu látogatóközpont és étterem

A rajt ideje: 2018. június 3. 08:00-11:00 óra között folyamatosan.

 Megközelíthető: Gépjárművel érkezők Egerből Noszvajon, Bogácson keresztül haladva, majd Cserépfalun áthajtva 2 km-re az úttól jobbra található a látogatóközpont. A helyközi autóbusz járattal érkezők a Hór-völgyi elágazás megállónál szálljanak le. Érkezés 9,45-kor. Autóbusz ezen a napon 8, 50-kor indul Egerből. Autóbusz visszaindul Egerbe 12, 28-kor, 13, 45-kor és 16, 45-kor a Hór-völgyi elágazástól.

Rendező: Heves Megyei Természetbarát Szövetség

Előnevezési díj: a túraversenyen indulóknak 800 Ft/fő, a csoportban túrázóknak 500 Ft/fő Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 800,- Ft.

A nevezést az alábbi címre kérjük előre jelezni: Benkó Zsolt Cím:    3300 Eger, Vízimolnár út 3. VIII. 24. Tel:        36 / 428 – 247        30 /5014 – 826 E-mail:    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nevezés tartalmazza a nevező szervezet, intézmény nevét, a csoport vezetőjének a nevét és elérhetőségét, a csapattagok névsorát.(Elő)nevezési határidő: május 29. déli 12 óra. A nevezési díjat előnevezés esetén is a helyszínen kell fizetni. A díj magába foglalja csapatonként 1 db eredeti, berajzolt tájfutó térképet, szöveges útvonalleírást, ellenőrző kartont, egyedi kitűzőt.

Előre annyi térképet rajzolunk, ahány csapat előnevez. A helyszínen nevező csapat a mintatérképről tudja átrajzolni a pályát a kapott nyers térképére.

Versenybíróság: Elnök: Heves Megyei Természetbarát Szövetség főtitkára Pályakitűző, értékelő bíró: Benkó Zsolt, segítője Bóta Attila

A verseny formája:Bontott távú, kötött menetsebességű, alapfokú egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny. Alapfokú, 2-4 fős csapattal, tájfutó térképen (helyesbítve 2017-ben), 1: 7500 méretarányú, alapszint köz 5 m, több színnyomású tájfutó térképen, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel, kevés tájékozódási feladattal nehezítve. Táv: kb. 4 km, szintemelkedés 150 m.

A verseny kategóriái:Diák kategória: 14 – 18 évesek, középiskolások részéreGyermek kategória: 10 – 14 éves korú általános iskolások részéreCsaládi kategória: legalább 1 fő felnőtt, családtag részvételévelFelnőtt kategória: sportegyesületek tagjai, baráti társaságok részére

A verseny díjazása: Minden kategória első helyezett csapata serleg, az I-III. helyezett csapatok érmet és egyedi oklevelet kapnak.

Eredményhirdetés: A verseny napján a célban, kb. 13,30 órakor lesz.

További információk: A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ 2010-ben módosított versenyszabályzata szerint történik. Óvás írásban, az eredmények kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul!

Kötelező felszerelés: laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, óra.

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetbarátot!

 ...

Bővebben: Kolacskovszky Kupa 2018

Helyszín, időpont: Bükk, Hór-völgy; 2018. június 3., vasárnapORSZÁGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPATBAJNOKSÁG 6. forduló

A verseny célja:

Versenyzési lehetőség biztosítása a bajnokságba benevezett  és mindazon egyéb versenyző részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket tájfutó térkép használatával. A résztvevők megismerhetik a Cserépfalu környéki Déli-Bükk természeti szépségeit.

A verseny helye és ideje: Cserépfalu határában lévő Hór-völgye bejáratánál lévő Bükki Nemzeti Park Déli Kapu látogatóközpont és étterem.         É 47°57’19,82”  K 20°31’51,91” A rajthely honlapja: http://hoorvolgyi-remete.hu/latogatokozpont

2018. június 3. (vasárnap)Rajt 8:00-tól 10:00-ig folyamatosan. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 17:00 órakor!

Megközelíthető: autóval, autóbusszal, motorral, kerékpárral, gyalog, a település központjából Bükkzsérc irányába majd a falu után kb. 1,5 km-re jobbra található. Egerből menetrendszerinti busz indul és a Hór-völgye bejáratnál kell leszállni.

Rendező: Heves Megyei Természetbarát Szövetség

Nevezést az alábbi elérhetőségek valamelyikére kérjük jelezni: Bóta Attila Cím:    3300. Eger, Tévesztő köz 3. Tel:    36 /322–862    20/9651 – 432 E-mail:    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nevezési határidő: 2018. május 29.  12:00.  /csapatnév, kategória,  hány fő, esetleges plusz térkép igény/

A verseny nevezési díja: határidőre beérkezett nevezés esetén, minden kategóriában     1000.- Ft/fő határidő után 1300.- Ft/fő Helyszínen lehetőség nincs a nevezésre, ha előtte nem jelezted szándékod.

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását! A díj magában foglalja felsőfokú és középfokú kategóriákban (A, B) 2 db eredeti, berajzolt, színes tájfutó térképet. Plusz berajzolt, kiszúrt színes  térképigényt csak előzetes nevezés esetén tudunk teljesíteni  +500 Ft/db áron.

Mindenes: Bóta Attila és segítője Benkó Zsolt + az időmérő személyzete /Tiszaújváros/

A verseny formája és kategóriái: Bontott távú, kötött menetsebességű, felső- és középfokú, egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

„A”,  A/36”,  „A/50” és „A/60-A/70-A/80” kategória: Felsőfokú (2-4 fő) tájfutó térképen, (2016) M=1:7500 méretarányú, alapszint köz 5 m, tájékozódási feladatokkal nehezített verseny. Táv: kb. 7 km, Szint: kb. 300m

„B ” kategória: Középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2016) M=1:7500 méretarányú, alapszint köz 5 m, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve. A csapat összetétele életkori megkötésektől független. Táv: kb. 7 km, Szint: kb. 300 m

A verseny díjazása: A közép és felsőfokú kategóriák első helyezettjei elnyerik a 2018. évi Napernyő Kupát.  Minden kategóriában az I-III. helyezettek érmet és oklevelet kapnak.

Eredményhirdetés: A verseny napján a verseny központban, várhatóan 16:00 órakor lesz. A különböző kategóriák az induló csapatok létszámától függően, külön lesznek értékelve, 3 csapat alatt kategória összevonást alkalmazunk

További tudnivalók: A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata  szerint történik. Óvás írásban, az eredmény kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! Mindenki megkapja a verseny egyedi kitűzőjét. Étkezési szolgáltatások önköltségesek. Rajtban vízvételi lehetőség, ivóvízről mindenki magának gondoskodjon – előre – a pálya során. A rajthelyen étterem és büfé is üzemel, a honlapról lehet tájékozódni.

Kötelező felszerelés: Laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os ), óra, íróeszköz. Szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő)

Szövetségi ellenőr: Franczva László, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36-30-3492471

A verseny után a közelben lévő bogácsi termál strandot is tudom ajánlani. www.bogacsitermalfurdo.hu/index.php...

Bővebben: Napernyő Kupa 2018

Helyszín, időpont: Miskolc-Csanyik, Erdészeti Erdei Iskola; 2018. június 2. (szombat)

ORSZÁGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI EGYÉNI BAJNOKSÁG 4. forduló

A verseny célja:

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a túravezetők és természetjárók számot adjanak a tájékozódási ismereteikről, felmérjék a saját maguk és a versenytársak tájékozódási és fizikai felkészültségét.

A résztvevők versenyzés közben megismerhetik a Bükk hegység ezen részének sajátosságait, fejlesztik tájékozódási és feladatmegoldó képességüket. Az országos egyéni bajnoki verseny fordulójának megrendezése mellett népszerűsítjük a túraversenyzést a családok, a fiatalok és a túraversenyzést most kezdő felnőttek körében is.

A tavalyi versenyhez hasonlóan az idén is megmérettethetik magukat a versenyben az F,N,Ny kategória egyéni és a B és C kategória egyéni-, valamint csapatversenyzői.

A verseny helye:  Miskolc-Csanyik, Erdészeti Erdei IskolaA verseny ideje: 2018. június 2., szombat

Az első rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 16:00 órakor!

Megközelíthető:

Személygépkocsival:             a Miskolc táblát Lillafüred felé elhagyva körülbelül 200 méter után az első jobbos elágazásnál kell lekanyarodni a SANOFI gyógyszergyár felé, azon túlhaladva kövesd a kibójázott útvonalat az erdei iskola parkolójáig.

Tömegközlekedéssel:            Miskolcról az MKV Zrt. menetrendje szerint a Felső-Majláth végállomásról az 5-ös vagy a 15-ös autóbusszal az Injekció üzem megállónál kell leszállni, majd kövesd a kibójázott útvonalat az erdei iskoláig. http://www.mvkzrt.hu/menetrend

Parkolás:                                Az erdei iskola parkolójában, a vasúti sín előtt.

Rendező: Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztály (Tiszaújváros, Teleki B. út 6)

Versenybíróság:

Elnök: Farkas János (70-2282743) ,email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pályakitűzők: Tóth Éva (F, N, NY)

Nemes Éva, Verdó István (B,C)

Szövetségi ellenőr: Döme Géza, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,+36-20-3409807

Ellenőrző bíró: Farkas János

A verseny formái és kategóriái:

Bontott távú, kötött menetsebességű, felsőfokú egyéni, középfokú csapat- és egyéni, valamint alapfokú csapatversenyzők számára rendezett egyfordulós, nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.

Hollós Kupa „F” férfi , „N” női és Nyílt kategóriák:

tájfutó térképen, tájékozódási feladatokkal nehezített versenypályák egyéni versenyzők részére, az életkornak megfelelő kategóriákkal. Légvonaltáv: ~7500 m; szint: ~350 m.

„B” kategóriák (Középfokú): tájfutó térképen, kevés tájékozódási feladattal nehezített versenypálya egyéni versenyzők és 2-4 fős csapatok részére.

Egyéni indulás is lehetséges. (Légvonaltáv: ~7000 m; szint: ~350 m)

„C” kategória (Alapfokú): tájfutó térképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny (2-6 fős csapatok részére), az időmérő állomások között kötött menetidővel, könnyű természetismereti kérdésekkel. (Légvonaltáv: ~7000 m; szint: ~250 m).

Életkori kategóriák és menetsebességek:

– 35 év között:       N         F          B         4 km/h             +1 perc/10m szint

36 – 49 év között:       N36     F36      B36     3,5 km/h          +1 perc/10m szint

50 – 59 év között:       N50     F50      B50     3 km/h             +1,5 perc/10m szint

60 – 69 év között:       N60     F60      B60     2,5 km/h          +2 perc/10m szint

70 – 79 év között:       N70     F70      B70     2,25 km/h        +2,5 perc/10m szint

80 – 99 év között:       N80     F80      B80     2 km/h             +3 perc/10m szint

korhatár nélkül:

C kategória: (csapatverseny / 2-6 fő) 3 km/h +2 perc/10m szint

A korhatárral jelzett kategóriában indulhat az a csapat, amelyben a csapatlétszám legalább fele a megfelelő korhatárral jelzett korú. Az életkor meghatározása a versenyek szempontjából: Életkor = Tárgyév – Születési év. Kivétel az ifi kategória, amelyben csak a jelzett korúak indulhatnak!

Díjazás:

A kategóriák I – III. helyezettjei érem és oklevél díjazásban részesülnek.

A kategóriák I. helyezettjei egy évig őrizhetik a Hollós Kupát.

A versenyen induló minden nevezett résztvevő kitűzőt kap.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja 15:30 óra, de reméljük jóval korábban sikerül majd végeredményt hirdetni.

Nevezési határidő:         2018. május 28. hétfő

Nevezés e-mailben:               Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Helyszíni nevezés korlátozott számban, a térképkészlet erejéig lehetséges.

A versenyen minden egyéni kategóriás versenyző egy darab berajzolt, színes nyomdai térképet kap (2016-os helyesbítés, M = 1:10.000, alapszintköz: 5 m).

„B” és „C” kategóriás csapatok 2 db berajzolt, színes nyomdai térképet kapnak. Igény szerint az előnevezett csapatoknak további színes, berajzolt térképet 300 Ft/db térítés ellenében biztosítunk, ha azt az előnevezéssel együtt jelezik.

A verseny nevezési díja:

határidőre beérkezett nevezés esetén: 1000.- Ft/fő

helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig):1200.- Ft/fő

C kategóriában – felnőtt kísérővel – az előre nevezett 14. év alatti gyerekek: 300.- Ft/fő

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

Kötelező felszerelés:

Tájoló, íróeszköz, óra, ivóvíz, elsősegély csomag. Az F, N, NY és B kategóriáknál körző, vonalzó, szögmérő is.

„C” kategóriában a Bükk-hegység térképe ajánlott.

Kiegészítő rendelkezések:

Értékelés: a Magyar Természetbarát Szövetség (2010. évi módosított kiadás) szerint.

Óvás: írásban, a versenyző célba érkezését követően a szabályzat vonatkozó pontjára hivatkozva nyújtható be a versenybíróság elnökéhez az óvási díj egyidejű megfizetésével, amely 3000 FT.

A versenyt feladókat is kérjük, hogy a célban jelentkezzenek le, illetve értesítsék a 70-2282743 vagy 70-3739214 telefonszámon a rendezőket. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul.

Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

Szolgáltatások:

– a versenyközpontban csomagmegőrzés, vállveregetés, álbóják utáni lelki segélyszolgálat.

– az időmérőnél víz, (aki visz pénzt, esetleg üdítőt, fagyit, jégkrémet, esetleg sört is vásárolhat), a célban folyadék- és kalóriapótlás (kérjük, hozzatok saját bögrét magatokkal!).

Kupavédők:

Hollós Kupa Női kategória:   Kaszás Bíborka

Hollós Kupa Férfi kategória: Döme Géza

Hollós Kupa Nyílt kategória: Sándorfalvi János

Hollós Kupa B kategória:      Koránkelők

Hollós Kupa C kategória:      4Erdő

 

Kérjük, a vándorkupákat a verseny kezdetéig juttassátok vissza a Rendezőknek!!

MINDENKIT  SZERETETTEL  VÁR  A  RENDEZŐSÉG !...

Bővebben: Hollós Kupa 2018

VERSENYKIÍRÁS

2018. JÚNIUS 3.

A verseny célja:Lehetőséget adunk a tájékozódás gyakorlására, a versenyzés jellegének megismerésére. Szeretnénk, ha a város iskolái nagyobb létszámmal vennének részt természetjáró programjainkon. Igény szerint csoportosan, szakvezetéssel is bejárható a versenypálya egy része, és meg lehet ismerni a környék nevezetességeit. A túrázók megismerkedhetnek a versenyzés alapjaival.

A verseny helye: Déli-Bükk, Cserépfalu Bükkzsérc között Hór-völgy bejárat, Bükki Nemzeti Park Déli Kapu látogatóközpont és étterem

A rajt ideje: 2018. június 3. 08:00-11:00 óra között folyamatosan.

Megközelíthető: Gépjárművel érkezők Egerből Noszvajon, Bogácson keresztül haladva, majd Cserépfalun áthajtva 2 km-re az úttól jobbra található a látogatóközpont.

A helyközi autóbusz járattal érkezők a Hór-völgyi elágazás megállónál szálljanak le. Érkezés 9:45-kor. Autóbusz ezen a napon 8:50-kor indul Egerből. Autóbusz visszaindul Egerbe 12:28-kor, 13:45-kor és 16:45-kor a Hór-völgyi elágazástól.

Rendező: Heves Megyei Természetbarát Szövetség

Előnevezési díj: a túraversenyen indulóknak 800 Ft/fő, a csoportban túrázóknak 500 Ft/fő

Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 800,- Ft.

A nevezést az alábbi címre kérjük előre jelezni:

Benkó Zsolt

Cím: 3300 Eger, Vízimolnár út 3. VIII. 24.

Tel: 36/428-247; 30/5014-826

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nevezés tartalmazza a nevező szervezet, intézmény nevét, a csoport vezetőjének a nevét és elérhetőségét, a csapattagok névsorát.

(Elő)nevezési határidő: május 29. déli 12 óra.

A nevezési díjat előnevezés esetén is a helyszínen kell fizetni.

A díj magába foglalja csapatonként 1 db eredeti, berajzolt tájfutó térképet, szöveges útvonalleírást, ellenőrző kartont, egyedi kitűzőt.

Előre annyi térképet rajzolunk, ahány csapat előnevez. A helyszínen nevező csapat a mintatérképről tudja átrajzolni a pályát a kapott nyers térképére.

Versenybíróság:

Elnök: Heves Megyei Természetbarát Szövetség főtitkára

Pályakitűző, értékelő bíró: Benkó Zsolt, segítője Bóta Attila

A verseny formája: Bontott távú, kötött menetsebességű, alapfokú egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

Alapfokú, 2-4 fős csapattal, tájfutó térképen (helyesbítve 2017-ben), 1: 7500 méretarányú, alapszint köz 5 m, több színnyomású tájfutó térképen, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel, kevés tájékozódási feladattal nehezítve. Táv: kb. 4 km, szintemelkedés 150 m.

A verseny kategóriái:

Diák kategória: 14 – 18 évesek, középiskolások részére Gyermek kategória: 10 – 14 éves korú általános iskolások részére Családi kategória: legalább 1 fő felnőtt, családtag részvételével Felnőtt kategória: sportegyesületek tagjai, baráti társaságok részére

A verseny díjazása:Minden kategória első helyezett csapata serleg, az I-III. helyezett csapatok érmet és egyedi oklevelet kapnak.

Eredményhirdetés:A verseny napján a célban, kb. 13,30 órakor lesz.

További információk:

A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ 2010-ben módosított versenyszabályzata szerint történik.

Óvás írásban, az eredmények kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul!

Kötelező felszerelés:laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, óra.

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetbarátot!

Eger, 2018. május 12.

 

 ...

Bővebben: Kolacskovszky Lajos Természetjáró Tájékozódási Csapatverseny Túraverseny

Alkategóriák

Csongrád MTSZ

Gemenc TS

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.gemenctse.5mp.eu

hu Dunaguri <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>

 

Ifjúsági UNIÓ, SZEKSZÁRD

Heves MTSZ

Fejér Megye

A Vizivárosi Lakótelepi Sport Egyesület tevékenysége

  • Az Egyesületünk 1989. január 11-én tartotta alakuló ülését.
  • Azzal a céllal jött létre, hogy a lakótelepen élő természetjárást kedvelő emberek, családok részére szervezett túrákat, kirándulásokat biztosítson. Az Egyesület alapszabályában megfogalmazott célkitűzések: egészségmegőrző szabadidős tevékenység végzése. 1998. január 1.-től az Egyesület közhasznú szervezetként működik.
  • Tevékenységét,mint közhasznú civil szervezet a rendszeres sport jellegű túrázás keretében az egészséges életmódra való ösztönzés, valamint természetvédelem terén fejti ki tagsága, illetve környezete körében. Tevékenységi körébe tartoznak gyalogos, kerékpáros túrák, kirándulások, valamint különböző teljesítménytúrák szervezése és azokon való részvétel.

Ide kerülnek a természetvédelmi programok, hírek.

Ez az EGIS SE természetjáró szakosztály aloldala

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg