Keresés

2018. október 15. hétfő
Teréz, Terézia
A Nap kel 07:09-kor,
nyugszik 18:04-kor.

Holnap
Gál, Aurélia
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu
Attachments:
Download this file (budapesti_diaktura_ese~.pdf)budapesti_diaktura_ese~.pdf[ ]230 kB

A Budapesti Diáksport Szövetség                és a      Budapesti Természetbarát Sportszövetség

Diáktúra Bizottságának                                                        Ifjúsági Bizottságának

 

Őszi tájékozódási túraveseny kiírása

A Diáktúra Bizottság eseménynaptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny a Pilis hegységben Csillaghegy - Ezüst-hegy - Budakalász térségében

 1. október 20-án (szombaton) kerül megrendezésre.

Nevezés: 9.00 – 10.00 óra között Csillaghegyen a Csillaghegyi Megálló bisztrótól, a bójával vagy/ és “Diáktúra Rajt” transzparenssel jelölt rajthelyről.

Megközelíthető: Batthyány térről 8.38, 8.52, 8.58, 9.12, 9.18, 9.32, 9.38-kor induló HÉV járatokkal, Budapest bérlettel, vagy jeggyel.

Indítás: folyamatosan

Cél: Budakalász, az indításnál megadott helyszínnél.

Visszautazás: Budakalász Lenfonótól 20'-enként induló HÉV járattal, költsége Bp-i jegy mellé 10km-es kiegészítő jegy szükséges, mely teljes áron 250ft, diákoknak 125ft, csak előre megváltott jeggyel. A HÉV-en csak pótdíj fizetése mellett váltható. A pótdíj helyben fizetve fejenként 6000 forint, 30  napon belül pedig 12000 forint.)

Kategóriák:

 1. A. Általános iskolai 5 fős csapatok,
 2. K. Középiskolai 3 fős csapatok,
 3. V. Vegyes: Felnőtt kísérettel tetszőleges létszámú csapatok

F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

A verseny leírása:

A csapatok, a résztvevők által hozott 16. számú Pilis-hegység, lehetőleg a legújabb (2016-os) turistatérképpel összehasonlítva, a térképvázlat (Csillaghegytől P sáv, P□, Z+, Z sáv Budakalászig) alapján ellenőrző állomásokat, ill. megfigyelési pontokat keresnek fel, amelyeken természetjárással kapcsolatos feladatokat oldhatnak meg.

Helyenként nehezebb, köves, meredekebb a terep, karon ülő, babakocsis gyerekkel nem javasolt.

Táv: kb. 11 km

Szükséges felszerelés: csapatonként egy db. laptájoló, óra, íróeszköz, versenyzésre alkalmas öltözet (erős lábbeli (bakancs), váltó zokni, esőkabát), eü. csomag, túrabot, 16-os. sz. Pilis-hegység turistatérképe, ivóvíz.

Értékelés: a csapatok helyezési sorrendjét az állomások megfigyelési pontok megtalálásáért és ott a feladatok megoldásáért kapott pontok összege adja. Azonos pontérték (holt verseny) esetén a jobb menetidő dönt. Az állomásokon feladatok megoldására max 5 percet lehet igénybe venni. Torlódások esetén, az 5 percnél hosszabb várakozási időt figyelembe vesszük.

Díjazás: kategóriánként (ha legalább 10 versenyző csapat indult) az első három helyezett oklevelet kap. Az A. és K. Kategóriákban a nyertes csapattagok tárgyjutalomban is részesülnek, melyeket a tanévzáró túratalálkozón vehetnek át. Abban a kategóriában, amelyben nincs 10 versenyző csapat, csak az első helyezettet díjazzuk.

Egyéb tudnivalók: a verseny beszámít az iskolák közötti éves pontversenybe (35 pont/fő) valamint az egyéni versenybe is. Aki indul az egyéni versenyen az igazoló lapot feltétlen hozza magával, mert értékeléskor csak a helyszíni igazolásokat tudjuk elfogadni. Utólagos beírási igényt nem tudunk biztosítani

Bp. 2018.október 3.                                                             

                                                                                              Kovács Dezső

                                                                                                 Diáktúra Bizottság vezetője

Helyszín, időpont:Kőbánya Kertváros, Tarka-rét; 2018. október 14., vasárnap

ORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 15. fordulóBUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 12. fordulóVERSENYKIÍRÁS

A verseny rendezője: A Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 3 különböző szintű (felsőfokú, középfokú és alapfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, felső-, közép- és alapfokú (A, B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Bontott távú, kötött menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

A verseny időpontja: 2018. október 14, vasárnap

A verseny helyszíne: Kőbánya Kertváros, Tarka-rét

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Ezüstfa és az Eszterlánc utca kereszteződése közelében, a Tarka-rét szélén.

image

Megközelíthető: Tömegközlekedéssel: Az Őrs Vezér térről induló 168E jelzésű autóbuszról a Tűzoltó utca megállónál kell leszállni. Majd kb. 400-500 méter gyaloglás az Ezüstfa utcán, majdnem az Eszterlánc utca kereszteződéséig. Autóval: Az Ezüstfa utcán lehet parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre.

Nevezési díj: ingyenes a verseny

Térkép: A versenyen két térképet fogtok kapni. 1)    Tarka-rét 1:7 500 méretarányú, 2 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. 2)    Feri-erdő 1:10 000 méretarányú, 1 m alapszintközű, színes tájfutó térkép.

A versenyen minden csapat 2×2 db berajzolt versenytérképet kap.

Versenykategóriák:

I. középfokú kategória a)    Középfokú bajnokság A csoport b)    Középfokú bajnokság B csoport c)    Középfokú bajnokság családi kategória

II. alapfokú kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló (a terepen nincs vízvételi lehetőség) és tájoló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

Óvás, észrevételezés: A versennyel kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: A versenyek eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul....

Bővebben: Gémes Októberfeszt

A Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2017. október 20-án (szombaton) harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos teljesítménytúráját. A rendezvény támogatója Pusztaszer Község Önkormányzata.

A túra gyalogosan és kerékpárral teljesíthető. A túra útvonala Pusztaszer, Pálmonostora, Tömörkény, Baks és Ópusztaszer községek közigazgatási területein, túlnyomó részt csekély forgalmú föld-, illetve aszfaltutakon halad. Nagyobb járműforgalomra mindössze a 4519. sz. út Baks és Ópusztaszer közötti, megközelítőleg 4 kilométeres szakaszán kell számítani. A túrán részt lehet venni előnevezéssel vagy helyszíni nevezés útján. 

Előnevezés: Előnevezni a következő űrlap kitöltésével lehet: Hét Halom Teljesítménytúrák 2018 – Előnevezés

tovább...

Bővebben: III. HÉT HALOM TELJESÍTMÉNYTÚRÁK (2018.10.20)

Helyszín, időpont: Káposztásmegyer – Farkaserdő; 2018. október 7.  (vasárnap)

BUDAPESTI  TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 11. forduló

Versenykiírás

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali tájfutóverseny

A verseny bemutatása: A verseny a tájfutás szabályai szerint kerül megrendezésre. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni a megadott sorrendben. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják nem lesznek. Az a versenyző / csapat győz, aki leghamarabb visszaér a célba és érinti az összes ellenőrző pontot. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok sem lesznek.

A verseny rendezője: Silvanus Sportegyesület

Pályakitűző: Magyar Tamás  (SAS)

A verseny időpontja: 2018. október 7.  vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Budapest IV. ker. Óceánárok utcában a Megyeri és Farkaserdő út között.

GPS: 47.5858065301, 19.1037400612

Megközelíthető: Káposztásmegyer, Szilas-patak végállomástól a 126-os autóbusszal a Gimnázium megállóig, onnan gyalog kb.450 m a Megyeri út felé, vagy a Keleti pályaudvartól a 20E járattal a Művelődési Központ megállóig és onnan kb. 850 m gyalog.

Nevezés: A helyszínen 10:00 – 14:00 óra között

Tervezett „0” idő: 10:00 Utolsó rajt: 14:00

Rajtolás egyénileg, tetszés szerint. Rajt-Cél  a versenyközpont közelében.

Időmérés: SPORTident rendszerrel történik, dugóka bérelhető a helyszínen. (Akinek van, az hozza magával!)

Nevezési díj: 700 Ft/térkép + 200 Ft/dugóka

Dugóka bérlés: 200 Ft/ db és fényképes igazolványt kell letétbe helyezni. Vigyázni kell rájuk, mert 8500 Ft az értékük és meg kell téríteni, ha valaki elhagyja. Ez ellen véd az, hogy gumírozott, ujjra kell húzni és állítható a mérete.

Térkép: Farkaserdő, M 1:5000   Parkerdős terület Pretex , vízálló digitális nyomtatású. Pontmegnevezés a térképen

Előnevezés: A dugókák és a térképek száma miatt azoktól a csapatoktól, akik indulni szeretnének a versenyen, kérünk egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A nevezési határidő 2018. október 4. Az előnevezést vegyétek komolyan, mert a dugókák névszerint be lesznek programozva. Lásd korábbi dugókás versenyek.

Megjegyzés: A versenyen csapatonként 1 dugókára lesz szükség, de tájfutó térkép tetszőleges mennyiségben vásárolható. A versenyen a csapattagok mehetnek együtt és külön-külön is. A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság összesített versenyében csak a legjobb csapattag eredményét értékeljük. Viszont azok a csapatok, akiknek a csapattagjai külön-külön szeretnének indulni, akkor azt az előnevezéskor jelezzék és lehetőség szerint ne térjenek el ettől.

Versenykategóriák és előzetes pályaadatok:

Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságon belüli kategóriák pálya távolság ellenőrző pontok száma
Középfokú bajnokság A (hosszú) pálya 5 – 6 km 14 -16 pont
Alapfokú bajnokság B (közepes) pálya 3,5 – 4 km 12 – 14 pont

 

Egyéb kategóriák a versenyen, melyek nem számítanak bele a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba.

pálya távolság ellenőrző pontok száma
C (rövid) pálya 2,5 – 3 km 10 – 12 pont
D (gyerek, kezdő) pálya 1,5 km 6 – 10 pont
T (trükkös) pálya 3 – 5 km 10 – 16 pont

Aki a verseny után szeretne még másik pályán is indulni, az kedvezményes áron megteheti!

Egyebek:    Több pálya is teljesíthető, de aki a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságban is versenyez, annak az első versenye a Budapest bajnokságos pálya legyen. –    Mindenki a saját felelősségére indul! –    A célban frissítőt adnak a rendezők –    A versenyközpontban csomagmegőrzés.

Eredmények: a versenyt követően az MTFSZ-honlapon. Eredményhirdetést nem tartunk.

További információk: Hegedűs Béla mobil 30/233-5256 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát....

Bővebben: Silvanus Kupa 2018

Helyszín, időpont: Kaposvár, Gyertyános-völgy; 2018. október 6., szombat

ORSZÁGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPATBAJNOKSÁG 10. fordulóA ZÖLDTUSA VERSENYSOROZAT 4. kihívása

 

FIGYELEM, kedves Versenyzők! MÓDOSULT a versenyközpont helyszíne!

A napokban kiderült, hogy rendezvényütközés miatt sajnos át kellett helyezni a versenyközpontot (és újraírni a pályákat). A gyertyánosi turistaháznál többszáz fős vállalati rendezvény lesz. Mivel a pályák egy része átmegy a területen, kérünk Benneteket, hogy kellő udvariassággal haladjatok át a ház környékén! Az új versenyközpont a 14-es helyi járatú busz Gyertyános-völgy megállójánál lesz. A 67-es út 36,3 kilométerénél Töröcske felé kell elkanyarodni, innen még 700 m a rajt. Sajnos itt jóval nomádabbak a körülmények, türelmet kérünk mindenkitől. Későn jövők már csak az út mellett tudnak parkolni, kérjük, hogy az út Ny-i oldalára álljatok, két kocsisor nem fér el! Napközben elég forgalmas az út, legyetek figyelmesek! A versenyközpont koordinátái: N46°19.806′ E17°47.370′

image

 

VERSENYKIÍRÁS

RENDEZŐ: Zöldpont Életmódklub, 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. www.zpkap.hu; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; tel.: 20/419-6764

TÁMOGATÓ MÉDIUMOK: Kapos Tv, Kaposvarmost.hu, Magyar Turista, Somogyi Hírlap

FŐ TÁMOGATÓK: Kaposvár Megyei Jogú Város Sportbizottsága Katica Tanya, Patca (www.katicatanya.hu; 30/411-6002)

TÁMOGATÓINK: Herczog Bábstúdió, SEFAG Zrt., Somogy Megyei Tájfutó Szövetség, Zselici Tájfutók

VERSENYBÍRÓSÁG: Pályakitűzők:    Dr. Pavlovics György, Balázs László Ellenőrző bíró:    Fodor Péter Reklamáció:    Dr. Pavlovics György Szövetségi ellenőr:    Franczva László

RAJT ÉS CÉL: Gyertyános-völgy (N 46° 19,740′; E 17° 47,814′) Reggel az első rajt 8:00-kor, az utolsó 10:00-kor lesz, indítás 3-5 percenként. Érdemes minél hamarabb elindulni …

MEGKÖZELÍTÉS:Autóbusszal: Kaposvárról a 14-es számú helyi járat a vasútállomás mellől 7.45, 8.35 és 9.35-kor indul Töröcskére, amivel a Gyertyános megállóig kell utazni. A buszmegállótól keleti irányban a piros sáv (350 m), majd a kék négyzet (220 m) jelzés vezet a turistaházhoz.Műúton: személygépkocsival a töröcskei elágazótól a 67-es úton Szigetvár felé haladva 1 km múlva az erdő szélén vezet be egy keskeny aszfaltút (bójával jelölve), amelyen a Hódos-tóig (300 m) lehet menni.

A VERSENY KATEGÓRIÁI:„A/A36/A50”, „A60” kategória: Felsőfokú (2-4 fő), normál távú, nyomtatott tájfutó térképen (1:7500, 5 m, 1994-2019) kijelölt, tájékozódási feladatokkal nehezített túraverseny (táv: 6 – 7 km, szint 140 – 160 m). Előzetes nevezés esetén „A70”-es menetutasítást is készítünk.„B” kategória: Középfokú (2-4 fő), normál távú, nyomtatott tájfutó térképen (1:7500, 5 m, 1994-2019) kijelölt, kevés tájékozódási feladattal nehezített túraverseny. (Táv: 7 km, szint 150 m) Ezen belül „IFUsági B” kategória csak 1999. január 1-je után születettek részére. Figyelem! Az „A” és „B” kategóriák versenyterepe igen nehéz! A meredek falú horhosokon való átkelést és az erdőben haladást erősen nehezítik a június óta tartó erdőgazdasági munkálatok. Ezt vegyétek figyelembe a nevezésnél!„C” kategória: Alapfokú (2-4 fő), normál távú, tájfutó térképen kijelölt (1:7500, 5 m, 1994-2019) alapszintű tájékozódási feladatokkal nehezített túraverseny + elméleti kérdések. (Táv: 5-6 km, szint 150 m) Ezen belül „IFUsági C” kategória csak 2003. január 1-je után születettek részére. Fontos: ha az egyes kategóriákban az előzetesen nevező csapatok száma nem éri el az ötöt, akkor az azonos pályákon versenyző kategóriákat összevonom (A-A50, B-IFUB, C-IFUC).

A VERSENY DÍJAZÁSA: Minden résztvevő kitűzőt kap, kategóriánként az első három helyezett csapat tagjai éremdíjazásban részesülnek. Eredményhirdetés 16 óra körül.

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS: Bögre (amennyiben a verseny után innál)!! A „B” és „C” kategóriákban tájoló!

JAVASOLT FELSZERELÉS: Tájoló, toll, szögmérő, vonalzó, óra, elsősegélycsomag, esőgallér, ruha, lámpa, Magyarország edényes növényei (növényhatározó), térképtartó tasak (A4-es méret). A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! A verseny végén senkit nem keresünk meg, legfeljebb gondolunk rá!

NEVEZÉS: Nevezni előzetesen kell 2018. október 1-a éjfélig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Az e-mailben érkezett nevezéseket aznap visszaigazoljuk (ha ez nem történne meg, ismételjétek meg, vagy telefonáljatok). A nevezési díj 1000 Ft/fő (érvényes, helyszínen felmutatott MTSZ igazolvánnyal 800 Ft/fő, „IFUsági B és C” kategóriákban 600 Ft/fő), amit a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. A nevezésben kérem, tüntessétek fel a csapatok számát és létszámát is. Az óvás díja: 4000 Ft. Nevezési díj október 3-a éjfélig 1200 Ft/fő, október 5-e 19.00 óráig 1600 Ft/fő, azután 2000 Ft/fő.

Csapatonként előre berajzolt és kiszúrt póttérképeket igényelhettek 300 Ft-ért a nevezésben feltüntetve (alapból csak 1 térkép jár)....

Bővebben: XXI. Katica Tanya Zöldpont Tájékozódási Túraverseny

Attachments:
Download this file (ITD felhívás és jelölő~.doc)ITD felhívás és jelölő~.doc[ ]345 kB

Helyszín, időpont: Kunszentmárton, Jaksori erdő; 2018. szeptember 29. szombat.

 ORSZÁGOS EGYÉNI TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG V. forduló

Versenykiírás

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a sportág kedvelőinek.

A verseny formái és kategóriái: Egyének számára rendezett bontott távú, kötött menetsebességű, egyfordulós, felsőfokú nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny kategóriái Táv Szintkülönbség Menetsebesség
Férfi 6540 m ~ 15 m életkornak megfelelően
Női 5820 m ~ 15 m életkornak megfelelően
Nyílt 6430 m ~ 15 m életkornak megfelelően

Értékelés: a Magyar Természetjáró Szövetség Versenyszabályzata szerint.Óvás: A Magyar Természetjáró Szövetség Versenyszabályzata szerint. Óvás díja: 3000Ft.Kötelező felszerelés: Tájoló, szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő), elsősegélycsomag, folyadék (a versenypályán vízvételi lehetőség nem lesz), pohár.

Rendező: Szentesi Spartacus Szabadidős Sport Egyesület.Verseny időpontja: 2018. szeptember 29. szombat. Verseny helyszíne: Kunszentmárton, Jaksori erdő

Versenyközpont: Jaksori tanyák, volt Tsz majorság melletti réten. (Parkolás az út mellett)Megközelíthetőség: A Kunszentmárton felől érkezőknek a Kunszentmárton tábla elhagyását követően 45 sz. főúton Szentes irányába kell haladniuk kb. 4,2 kilométert, majd közvetlenül a vasúti fénysorompó előtt a jobbra (Ny,-ÉNY) fordulni. A betonúton még 150 m a versenyközpont. Szentes felől érkezők a 45.sz. főúton kell haladniuk Kunszentmárton irányába a Jász-Nagykun-Szolnok Megye táblától még 3,6 km a vasúti fénysorompó. A vasúti kereszteződést követően közvetlenül balra (Ny,-ÉNY) kell kanyarodni a betonútra ahonnan 150 m a versenyközpont. A lekanyarodást bójával jelöljük.

Jelentkezés: A versenyközpontban 7.30-9.45 óra között.Rajt: 8.00-10.00. Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Indítás az azonos kategóriában vagy pályán indulók esetében minimum 4 perces időközökkel.Térkép: Méretarány 1:7500, alapszintköz: 2 m, részben helyesbítve: 2018, méret: A4. Az ellenőrzőpontokat nem szúrjuk ki, piros színű technikai pöttyöket használunk helyette.

Versenybizottság:Elnök: Surányi TiborTagok: Nagy Mihály, Bugyi ZsoltPályakitűzők:Surányi Tibor, Bugyi ZsoltEllenőrző bíró: Barát László, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Szövetségi ellenőr: Horváth András, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 30/311-2748

Verseny díjazása: Minden kategória 1-3. helyezett versenyzője érem és oklevéldíjazásban részesül. Kategóriák legkevesebb hibapontot elérő versenyzője részére serleg. A nevezést az alábbi elérhetőségre kérjük megküldeni: e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., levél: Szentesi Spartacus Sz.S.E, 6600 Szentes, Gólya u. 2.sz. Kérjük, hogy a nevezésben az alábbi adatokat adjátok meg: név, kategória.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!Nevezési határidő: 2018. szeptember 24. A verseny nevezési díja: 1. 1000 Ft/fő. 2. Helyszíni és határidőn túli nevezés esetén 1500 Ft/fő

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. (Számlaigény esetén a számlához szükséges adatokat a nevezésben is jelezhetik a csapatok a gördülékeny ügyintést előmozdítandó.) A díj magába foglalja minden kategóriában 1 db eredeti, berajzolt színes tájfutó térképet, étkezési szolgáltatásokat.

Egyéb információk: – A verseny során fellépő problémák esetén a 70/372-6282 telefonszámon lehet értesíteni a rendezőket. – A versenyközpontban vízvételi lehetőség nincs, ásványvizet biztosítunk. – A verseny területén a szárazság miatt tüzet rakni és dohányozni szigorúan tilos! – Az versenyterület bizonyos részein intenzív szúnyog és kullancs jelenléttel kell számolni. – A versenyterep egy része csapadékos időben vízállásos terület, mely kiszáradást követően is az általánosnál nehezebben járható. A menetidő megállapításánál ezt figyelembe vettük. – A terülten gombát szedni tilos!

Szolgáltatások: A célban folyadék- és kalóriapótlás (zsíros kenyér, tea).

Szeretettel várunk minden versenyzőt és érdeklődőt. Rendezőség...

Bővebben: Spartacus Kupa 2018 – Egyéni verseny

A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriában tetszőleges..

A- általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére

K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére

V- felnőtt kísérővel diákoknak

F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

 

  Időpont: 2018. szept. 22. szombat

  Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszántó-Dobogókő térsége)

   Időpont:2018. okt. 20. szombat

   Helyszín: Pilis-hegység (Csillaghegy – Ezüst-hegy – Budakalász)

    Időpont: 2018. nov. 17. szombat

    Helyszín: Börzsöny-hegység (Szendehely- Katalinpuszta)

     Időpont:2018. dec.2. vasárnap

     Helyszín: Budai hegység, Látó-hegy

      Időpont: 2019. jan. 26. szombat

      Helyszín: Budai hegység (Budakeszi vadaspark-erdő)

       Időpont: 2019. márc. 2. szombat

       Téma: Pestszenterzsébet

        Időpont: 2019. márc.15.

        Helyszín: Budai- hegység (Budakeszi, Zugliget térsége)

         Időpont: 2019. ápr. 13. szombat

         Helyszín: Budai hegység (Budaörs –  Csiki-hegyek térsége)

          Időpont: 2019. jún. 1. szombat

          Helyszín: Budai-hegység (Gercse – Menedékház térsége)

           Időpont: 2019. július első hete,

           Helyszín: Később megadott helyen

           További tudnivalók:

            

           A rendezők a később felmerülő akadályok miatt a változtatás jogát fenntartják. Ez esetben a módosításokról a rendezvény előtt kellő időben értesítik az iskolákat. A részletes kiírásokat kb. két héttel az esemény előtt a szervezők megküldik, illetve a www.bpdiaksport.hu honlapon a versenykiírások menüpont alatt ill. a BTSSZ honlapján is megtekinthetők. Ugyanitt a rendezvények eredményei is megtalálhatók.

           Az iskolák éves szabadidőstermészetjáró tevékenységét e tanévben is a Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által szervezett tanítási időn kívüli túráin való részvételek alapján pontversenyben értékeljük. (Beleértve a BTSSZ teljesítménytúráit, túraversenyeit is.)

           A pontozásnál az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken való részvételt (ha a csapat teljes létszámmal be is érkezik a célba) az útvonal km-ét hármas szorzóval vesszük számításba.

           Bármely természetjáró kérdésben a Diáktúra Bizottság keddenként előzetes egyeztetés alapján 15.30-16.30 óráig fogadóórát tart, szorgalmi időben, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség helyiségében (Bp. V. ker. Curia u. 3. harmadik emelet 6. szoba /folyosó végén/).

           A diákok 4-8 központi túrán való részvételét, az előző évekhez hasonlóan, egyénileg is értékeljük bronz (4-5túra), ezüst(6-7túra), arany(8-9 túra) fokozattal, a helyszínen lepecsételt igazoló lap alapján.

            

           Budapest, 2018. augusztus 25.

            

            

            

           Kovács Dezső

           Ifjúsági, Szabadidős és Diáktúra Bizottság

           vezető

           The post Esemény naptár 2018/2019. tanév appeared first on Budapesti Diáksport Szövetség....

           Bővebben: Esemény naptár 2018/2019. tanév

           Alkategóriák

           Csongrád MTSZ

           Gemenc TS

           Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

           www.gemenctse.5mp.eu

           hu Dunaguri <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>

            

           Ifjúsági UNIÓ, SZEKSZÁRD

           Heves MTSZ

           Fejér Megye

           A Vizivárosi Lakótelepi Sport Egyesület tevékenysége

           • Az Egyesületünk 1989. január 11-én tartotta alakuló ülését.
           • Azzal a céllal jött létre, hogy a lakótelepen élő természetjárást kedvelő emberek, családok részére szervezett túrákat, kirándulásokat biztosítson. Az Egyesület alapszabályában megfogalmazott célkitűzések: egészségmegőrző szabadidős tevékenység végzése. 1998. január 1.-től az Egyesület közhasznú szervezetként működik.
           • Tevékenységét,mint közhasznú civil szervezet a rendszeres sport jellegű túrázás keretében az egészséges életmódra való ösztönzés, valamint természetvédelem terén fejti ki tagsága, illetve környezete körében. Tevékenységi körébe tartoznak gyalogos, kerékpáros túrák, kirándulások, valamint különböző teljesítménytúrák szervezése és azokon való részvétel.

           Ide kerülnek a természetvédelmi programok, hírek.

           Ez az EGIS SE természetjáró szakosztály aloldala

           Nemzetközi Programok

           Népszerű címkék

           Nem találhatók címkék.

           Együttműködő Partnereink

            Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

           Köszönjük támogatásukat.

           logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg