Keresés

2018. március 20. kedd
Klaudia, Alexa
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 18:05-kor.

Holnap
Benedek, Napsugár
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

Helyszín, időpont: Budapest, Molnár-szigeti Ifjúsági Tábor; 2018. március 11., vasárnapBUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 2. forduló

A Gémes Természetjáró Egyesület városismereti tájékozódási versenyt rendez általános és középiskolások, családok valamint a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok részére.  A verseny lényege: a résztvevőknek a rajtban kiosztott feladatlap és térkép alapján kell a helyszíneket felkeresni, a feladatlap kérdéseire valamint a XXIII. kerülettel kapcsolatos TOTÓ kérdésekre válaszolni.

A verseny ideje:2018. március 11. (vasárnap)Indítás: 9.30 órától 11.00 óráig, folyamatosanVersenyidő:a feladatok megoldására 3 óra áll rendelkezésreVersenyhelyszín: Budapest XXIII. kerület, SoroksárIndító állomás: Molnár-szigeti Ifjúsági Tábor, Tündérkert rendezvényterem; Budapest XXIII., Molnár-sziget, Molnár u. elejeMegközelíthető:Soroksár, Hősök tere HÉV állomástól a Molnár-szigeti hídon át az első utca jobbra. Ingyenes parkoló a tábor előtt.

Kategóriák: ÁI    Ált. iskolás (felsős) csapat felnőtt kísérő nélkül CS    „Családi” csapat (szülő vagy tanár és gyerek közösen) FK    Felnőtt vagy középiskolás csapat

Csapatlétszám: 2-5 fő (felnőttek indulhatnak egyedül is)Nevezési díj: nincsNevezés:  a helyszínen, a megfelelő számú versenyanyag elkészítéséhez kérjük, hogy a nevezni szándékozók jelezzék a résztvevő csapatok számát március 7-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.Felszerelés: csapatonként óra és toll kötelező

A versenyen segédeszköz használható, tömegközlekedés igénybe vehető, de egyéb jármű használata – a kerékpárt is beleértve – tilos. A versenyre való felkészüléshez javasoljuk a www.soroksar.hu oldal tanulmányozását. Sok szeretettel várunk mindenkit!...

Bővebben: Gémes városismereti tájékozódási verseny

Helyszín, időpont: Budapest, Gellért-hegy; 2018. március 25.  (vasárnap)

BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 3. fordulóORSZÁGOS KÖZÉPFOKÚ TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 2. fordulóVersenykiírásA verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen 10-12 tájékozódással kapcsolatos feladat is lesz, aminek megoldásához csak tájolóra lesz szükség vagy még arra sem. Szerkesztés nem lesz! Minden csapat ugyanazon a pályán versenyez. Az eredmények külön kategóriában lesznek értékelve.

A verseny időpontja: 2018. március 25. vasárnap

A verseny helyszíne: Gellért-hegy Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Gellért-hegy Búsuló Juhász étterem közelében, Budapest, Kelenhegyi út 58. Megközelíthető: A Móricz Zsigmond körtérről induló 27-es autóbusszal a Búsuló Juhász (Citadella) megállóig kell utazni. Az autóval érkezők a közeli utcákban tudnak parkolni. Korlátozott létszámban az étterem közelében is vannak parkolók.

image

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosanSzintidő: 4 óraTervezett ellenőrző pontok száma: 60 db ellenőrző pont, tévesztő bójákkal + 12 db tájékozódással kapcsolatos feladat

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a nagyobb létszámú csapatoktól akik nem neveztek be egyik bajnokságba sem kérünk egy e-mailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.Nevezési díj: ingyenes

Versenybíróság: Elnök: Dravecz Ferenc (Gémes TE) Pályakitűző: Dravecz Ferenc Tagok: Lehoczki Zoltán (Gémes TE), Draveczné Nagy Mária (Gémes TE) és Szalai László (Gémes TE) TVB ellenőr: Balázs József (e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Térkép: 1:4 000 méretarányú, 2,5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

Versenykategóriák:I. alapfokú kategória

II. középfokú kategória a) középfokú A csoport b) középfokú B csoport c) középfokú családi kategória d) BTSSZ túravezető képzés hallgatói

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: csapatonként íróeszköz, tájoló, óra, megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül. A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság keretén belül az alapfokú kategóriák összevonásra kerülnek.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk: Dravecz Ferenc, mobil: 20/288-6223, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Lehoczki Zoltán, mobil: 20/9822-363, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu, www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!Rendezőség...

Bővebben: Gémes Parkverseny 2018

Helyszín, időpont: Budapest, Bókay-kert;  2018. március 4. (vasárnap)BUDAPESTI TÁJÉKOZÓDÁSI TÚRABAJNOKSÁG 1. forduló

 

Versenykiírás A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali tájfutó parkversenyA verseny bemutatása: A verseny a tájfutás szabályai szerint kerül megrendezésre. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni a megadott sorrendben. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják nem lesznek. Az a versenyző / csapat győz, aki leghamarabb visszaér a célba és érinti az összes ellenőrző pontot. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok sem lesznek.

A verseny rendezője: Silvanus Sportegyesület

A verseny időpontja: 2018. március 4. vasárnap

Versenyközpont (rajt – cél egy helyen): Bókay kertben lévő általános iskola, bejárat a Szélmalom utca felöl.

Megközelítés: Gépkocsival parkolás a Bókay-kerttől északnyugatra fekvő utcákban, az általános szabályok szerint. Autóbusszal: 136E Kőbánya-Kispest Metróvégállomástól a Fiatalság utcáig.

Versenybíróság: elnök: Hegedűs Béla

Nevezés: A helyszínen 9:45 – 14:00 óra között Tervezett „0” idő: 10:00 Utolsó rajt: 14:00 Rajtoltatás egyénileg tetszés szerint

Nevezési díj: 700 Ft/térkép további indulások kedvezményesen

Térkép: Bókay-kert 1:4000/1m, Gloriett-telep 1:4000/2m (Péterhalmi erdővel bővítve!) . Vízálló pretex nyomtatás . Pontmegnevezés a térképen.

Megjegyzés: A bóják kódja rajta lesz a térképen. Mielőtt igazoltok a dúgókával nézzétek meg, hogy a talált bója kódja megegyezik-e a térképen megadott kóddal. Időmérés: SPORTident rendszerrel történik, dugóka bérelhető a helyszínen. (Akinek van, az hozza magával!)

Dugóka bérlés: 200 Ft/ db és fényképes igazolványt kell letétbe helyezni. Vigyázni kell rájuk, mert 8500 Ft az értékük és meg kell téríteni, ha valaki elhagyja. Ez ellen véd az, hogy gumírozott, ujjra kell húzni és állítható a mérete.

Előnevezés: A dugókák és a térképek száma miatt azoktól a csapatoktól, akik indulni szeretnének a versenyen, kérünk egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A nevezési határidő március 1. (csütörtök). Azok a csapattagok, akik külön fognak versenyezni, jelezzék, mivel akkor több térkép és dugóka kell. A csapatok 1 dugókát béreljenek, viszont térképet annyit vehetnek, amennyit akarnak.

Versenykategóriák és előzetes pályaadatok:

Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságon belüli kategória Pálya Távolság Ellenőrző pontok száma
Középfokú bajnokság A (hosszú) pálya 4 – 5 km 20 – 24 pont
Alapfokú bajnokság B (közepes) pálya 3 – 4 km 15 – 18 pont

További kategóriák, melyek a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba nem számítanak bele, de akinek kevés volt a hosszú vagy közepes pálya, az egy másik pályán is indulhat (a bajnokságon kívül, csak a mozgás öröme miatt).

Pálya Távolság Ellenőrző pontok száma
C (rövid) pálya 2 – 3 km 10 – 14 pont
E (gyerek, kezdő) pálya 1-      1,5 km 8 – 10 pont
D (trükkös) 2 – 2,5 km 10 – 16 pont

Aki a verseny után szeretne még másik pályán is indulni, az kedvezményes áron megteheti!!

A versenyen a csapatoknak nem feltétlenül szükséges együtt, egy csapatban versenyezniük, hanem a csapattagok indulhatnak egyénileg is. Annak a csapattagnak az eredményét vesszük figyelembe a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság összesített versenyében, aki a legjobb eredményt éri el.

Egyéb: A célban frissítőt adunk. Mindenki a saját felelősségére indul! Több pálya is teljesíthető. A versenyközpontban csomagmegőrzés.

A verseny után nem lesz eredményhirdetés. A verseny végeredményét elektronikusan fogjátok megkapni.Eredmények: a versenyt követően az MTFSZ-honlapon. Eredményhirdetést nem tartunk.

További információk: Hegedűs Béla mobil: 06-30/233-5256 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.silvanus.btfsz.hu

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!...

Bővebben: Silvanus Parkverseny

2017. évi versenynaptár

2017. évi Országos Természetjáró Tájékozódási CsapatbajnokságKiírásEredményRésztvevők

2017. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Egyéni BajnokságKiírásEredmény

2017. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Középfokú BajnokságKiírásEredmények

2017. évi Budapesti Tájékozódási TúrabajnokságKiírásKözépfokú bajnokság eredményekAlapfokú bajnokság eredmények...

Bővebben: 2017 eseményei

Attachments:
Download this file (TÉLI-DIÁKTÚRA-2018.pdf)TÉLI-DIÁKTÚRA-2018.pdf[ ]154 kB

A Budapesti Diáksport Szövetség Szabadidős és Túrabizottsága és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága az eseménynaptárnak megfelelően a Budai-hegyekben szervezi téli diáktúráját.

A túrán részt vehet bármely általános és középiskolák tetszés szerinti számú és összetételű csapata, családi csapata vagy egyéni diáktúrázója.

Ideje:  2018. január 27. (szombat)

Nevezés és indítás:9.00 – 10.00 óra között a Szépjuhászné Büféből, a bójával jelzett rajthelyről.

 Megközelíthető:

A Széll Kálmán térről a 22-es, 22-A vagy 222-es jelzésű autóbusszal a Szépjuhászné megállóig (6-8 percenként közlekedik).

 Cél:megegyezik a rajthellyel

 Táv: kb. 7 km. Menetidő max. 3,5 óra.

Útvonal:”Út az egészségért” tanösvény, zöld Δ, zöld körséta út, sárga sáv(Nagy Hárs-hegyi kilátó), zöld körséta út, Szépjuhászné.

Az út helyenként meredek. Havas, jeges, sáros időben csúszásveszély, fokozott óvatosságot igényel! Túrabot használata ajánlott.

 A célállomás 14.00 óráig fogadja a csapatokat, ahol a résztvevőket meleg tea várja.

Hazautazás szintén a 22-es autóbusszal

 Ajánlott felszerelés: csapatonként eü. csomag, az időjárásnak megfelelő réteges öltözet, erős vízhatlan lábbeli (túrabakancs), túrabot

 Egyéb tudnivaló: A túra beszámít az iskolák közötti éves pontversenybe (20pont/fő) valamint a „Budapest Diáktúrázója” egyéni versenybe is. Az utóbbin résztvevők feltétlen hozzák magukkal értékelő lapjukat, melyen a célban igazoljuk részvételüket (utólagos beírási igényt nem fogadunk el!).

A büfében van lehetőség ebédelésre is. A túrán résztvevők a hétvégi ebédajánlatból 10% kedvezményt kapnak.

Nevezési díj nincs, de előzetes jelentkezést kérünk a várható létszámról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

Bp. 2018. január 08.

Alkategóriák

Csongrád MTSZ

Gemenc TS

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.gemenctse.5mp.eu

hu Dunaguri <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>

 

Ifjúsági UNIÓ, SZEKSZÁRD

Heves MTSZ

Fejér Megye

A Vizivárosi Lakótelepi Sport Egyesület tevékenysége

  • Az Egyesületünk 1989. január 11-én tartotta alakuló ülését.
  • Azzal a céllal jött létre, hogy a lakótelepen élő természetjárást kedvelő emberek, családok részére szervezett túrákat, kirándulásokat biztosítson. Az Egyesület alapszabályában megfogalmazott célkitűzések: egészségmegőrző szabadidős tevékenység végzése. 1998. január 1.-től az Egyesület közhasznú szervezetként működik.
  • Tevékenységét,mint közhasznú civil szervezet a rendszeres sport jellegű túrázás keretében az egészséges életmódra való ösztönzés, valamint természetvédelem terén fejti ki tagsága, illetve környezete körében. Tevékenységi körébe tartoznak gyalogos, kerékpáros túrák, kirándulások, valamint különböző teljesítménytúrák szervezése és azokon való részvétel.

Ide kerülnek a természetvédelmi programok, hírek.

Ez az EGIS SE természetjáró szakosztály aloldala

Nemzetközi Programok

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg