Keresés

2018. október 15. hétfő
Teréz, Terézia
A Nap kel 07:09-kor,
nyugszik 18:04-kor.

Holnap
Gál, Aurélia
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu
Attachments:
Download this file (budapesti_diaktura_ese~.pdf)budapesti_diaktura_ese~.pdf[ ]230 kB

A Budapesti Diáksport Szövetség                és a      Budapesti Természetbarát Sportszövetség

Diáktúra Bizottságának                                                        Ifjúsági Bizottságának

 

Őszi tájékozódási túraveseny kiírása

A Diáktúra Bizottság eseménynaptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny a Pilis hegységben Csillaghegy - Ezüst-hegy - Budakalász térségében

 1. október 20-án (szombaton) kerül megrendezésre.

Nevezés: 9.00 – 10.00 óra között Csillaghegyen a Csillaghegyi Megálló bisztrótól, a bójával vagy/ és “Diáktúra Rajt” transzparenssel jelölt rajthelyről.

Megközelíthető: Batthyány térről 8.38, 8.52, 8.58, 9.12, 9.18, 9.32, 9.38-kor induló HÉV járatokkal, Budapest bérlettel, vagy jeggyel.

Indítás: folyamatosan

Cél: Budakalász, az indításnál megadott helyszínnél.

Visszautazás: Budakalász Lenfonótól 20'-enként induló HÉV járattal, költsége Bp-i jegy mellé 10km-es kiegészítő jegy szükséges, mely teljes áron 250ft, diákoknak 125ft, csak előre megváltott jeggyel. A HÉV-en csak pótdíj fizetése mellett váltható. A pótdíj helyben fizetve fejenként 6000 forint, 30  napon belül pedig 12000 forint.)

Kategóriák:

 1. A. Általános iskolai 5 fős csapatok,
 2. K. Középiskolai 3 fős csapatok,
 3. V. Vegyes: Felnőtt kísérettel tetszőleges létszámú csapatok

F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

A verseny leírása:

A csapatok, a résztvevők által hozott 16. számú Pilis-hegység, lehetőleg a legújabb (2016-os) turistatérképpel összehasonlítva, a térképvázlat (Csillaghegytől P sáv, P□, Z+, Z sáv Budakalászig) alapján ellenőrző állomásokat, ill. megfigyelési pontokat keresnek fel, amelyeken természetjárással kapcsolatos feladatokat oldhatnak meg.

Helyenként nehezebb, köves, meredekebb a terep, karon ülő, babakocsis gyerekkel nem javasolt.

Táv: kb. 11 km

Szükséges felszerelés: csapatonként egy db. laptájoló, óra, íróeszköz, versenyzésre alkalmas öltözet (erős lábbeli (bakancs), váltó zokni, esőkabát), eü. csomag, túrabot, 16-os. sz. Pilis-hegység turistatérképe, ivóvíz.

Értékelés: a csapatok helyezési sorrendjét az állomások megfigyelési pontok megtalálásáért és ott a feladatok megoldásáért kapott pontok összege adja. Azonos pontérték (holt verseny) esetén a jobb menetidő dönt. Az állomásokon feladatok megoldására max 5 percet lehet igénybe venni. Torlódások esetén, az 5 percnél hosszabb várakozási időt figyelembe vesszük.

Díjazás: kategóriánként (ha legalább 10 versenyző csapat indult) az első három helyezett oklevelet kap. Az A. és K. Kategóriákban a nyertes csapattagok tárgyjutalomban is részesülnek, melyeket a tanévzáró túratalálkozón vehetnek át. Abban a kategóriában, amelyben nincs 10 versenyző csapat, csak az első helyezettet díjazzuk.

Egyéb tudnivalók: a verseny beszámít az iskolák közötti éves pontversenybe (35 pont/fő) valamint az egyéni versenybe is. Aki indul az egyéni versenyen az igazoló lapot feltétlen hozza magával, mert értékeléskor csak a helyszíni igazolásokat tudjuk elfogadni. Utólagos beírási igényt nem tudunk biztosítani

Bp. 2018.október 3.                                                             

                                                                                              Kovács Dezső

                                                                                                 Diáktúra Bizottság vezetője

A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriában tetszőleges..

A- általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére

K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére

V- felnőtt kísérővel diákoknak

F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

 

  Időpont: 2018. szept. 22. szombat

  Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszántó-Dobogókő térsége)

   Időpont:2018. okt. 20. szombat

   Helyszín: Pilis-hegység (Csillaghegy – Ezüst-hegy – Budakalász)

    Időpont: 2018. nov. 17. szombat

    Helyszín: Börzsöny-hegység (Szendehely- Katalinpuszta)

     Időpont:2018. dec.2. vasárnap

     Helyszín: Budai hegység, Látó-hegy

      Időpont: 2019. jan. 26. szombat

      Helyszín: Budai hegység (Budakeszi vadaspark-erdő)

       Időpont: 2019. márc. 2. szombat

       Téma: Pestszenterzsébet

        Időpont: 2019. márc.15.

        Helyszín: Budai- hegység (Budakeszi, Zugliget térsége)

         Időpont: 2019. ápr. 13. szombat

         Helyszín: Budai hegység (Budaörs –  Csiki-hegyek térsége)

          Időpont: 2019. jún. 1. szombat

          Helyszín: Budai-hegység (Gercse – Menedékház térsége)

           Időpont: 2019. július első hete,

           Helyszín: Később megadott helyen

           További tudnivalók:

            

           A rendezők a később felmerülő akadályok miatt a változtatás jogát fenntartják. Ez esetben a módosításokról a rendezvény előtt kellő időben értesítik az iskolákat. A részletes kiírásokat kb. két héttel az esemény előtt a szervezők megküldik, illetve a www.bpdiaksport.hu honlapon a versenykiírások menüpont alatt ill. a BTSSZ honlapján is megtekinthetők. Ugyanitt a rendezvények eredményei is megtalálhatók.

           Az iskolák éves szabadidőstermészetjáró tevékenységét e tanévben is a Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által szervezett tanítási időn kívüli túráin való részvételek alapján pontversenyben értékeljük. (Beleértve a BTSSZ teljesítménytúráit, túraversenyeit is.)

           A pontozásnál az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken való részvételt (ha a csapat teljes létszámmal be is érkezik a célba) az útvonal km-ét hármas szorzóval vesszük számításba.

           Bármely természetjáró kérdésben a Diáktúra Bizottság keddenként előzetes egyeztetés alapján 15.30-16.30 óráig fogadóórát tart, szorgalmi időben, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség helyiségében (Bp. V. ker. Curia u. 3. harmadik emelet 6. szoba /folyosó végén/).

           A diákok 4-8 központi túrán való részvételét, az előző évekhez hasonlóan, egyénileg is értékeljük bronz (4-5túra), ezüst(6-7túra), arany(8-9 túra) fokozattal, a helyszínen lepecsételt igazoló lap alapján.

            

           Budapest, 2018. augusztus 25.

            

            

            

           Kovács Dezső

           Ifjúsági, Szabadidős és Diáktúra Bizottság

           vezető

           The post Esemény naptár 2018/2019. tanév appeared first on Budapesti Diáksport Szövetség....

           Bővebben: Esemény naptár 2018/2019. tanév

            

           A Budapesti Diáksport és a Budapesti Természetbarát Sportszövetségek Tanévzáró-túratalálkozóját és díjkiosztó eseményét az eseménynaptárban megadottnak megfelelően

           2018 május 26-án (szombaton)

           délelőtt rendezzük meg a Bp. III. kerületi Önkormányzat Üdülőházában Bp. III. Menedékház u. 22. (Csúcs-hegyen, Kápolna mellett).

           A túratalálkozón bármely általános és középiskola természetjáró csapatára vagy egyéni diáktúrázójára számítunk, akik részt vettek a tanév folyamán szervezett rendezvényeinken, vagy ezután szeretnének bekapcsolódni a szervezett természetjárásba.

           A helyszínen 12 óra körül (ha minden csapat célba ért) kerül sor a tanévben rendezett városismereti, őszi és tavaszi túraverseny, a legtöbbet túrázó általános és középiskolások egyéni túrapontversenyének ill. az iskolák közötti éves pontversenynek díjkiosztására.

           Javasolt útvonal:

           1. Rövid útvonal: 137-es BKV busz Erdőalja úti végállomásától tovább az Erdőalja úton a Menedékház utcáig,ill. a Cél-ig (kb. 2km).Egyéni indulással.

            

           1. Hosszabb útvonal: A 64-es(164, 264) BKV autóbusz Shell kúti megállótól az Alsó-Jegenyevölgyön keresztül a sárga sáv jelzésen, majd jobbra a kék sáv jelzés mentén a Virágos nyeregig, majd le jelzetlen ösvényen a Menedékház utcáig és innen balra a Célig (kb. 7km). Indítás 9-10 óra között.

           A Célállomás pontos helyét a „Diáktúra Cél” Transzparens jelzi.

           Indítás: 9.00 -10.00 óra között az Alsó-Jegenyevölgy bejáratától

           Megközelítése: Hűvösvölgyből 8.51-kor (164-es), 9.06-kor (64-es), 9.21-kor (264-es), 9.36-kor (164-es) autóbuszokkal a Kökörcsin utcáig. Rózsika utcán kicsit vissza a Rózsika forrás felé vezető sárga jelzésig.

           Ajánlott felszerelés: Budai hegység 6. számú turistatérképe, tájoló, diákigazolvány, időjárásnak megfelelő öltözet (esőkabát, túracipő).

           Egyéb:A tanévzáró túrán való részvételt (25pont/fő, rövid túra esetén 10pont/fő) a 2018-19-es tanévi iskolák közötti éves pontversenybe számítjuk be.

           Budapest, 2018. május 15.

                                                                                                         Kovács Dezső

                                                                                                  Diáktúra Bizottság vezetője

           Attachments:
           Download this file (TÉLI-DIÁKTÚRA-2018.pdf)TÉLI-DIÁKTÚRA-2018.pdf[ ]154 kB

           A Budapesti Diáksport Szövetség Szabadidős és Túrabizottsága és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága az eseménynaptárnak megfelelően a Budai-hegyekben szervezi téli diáktúráját.

           A túrán részt vehet bármely általános és középiskolák tetszés szerinti számú és összetételű csapata, családi csapata vagy egyéni diáktúrázója.

           Ideje:  2018. január 27. (szombat)

           Nevezés és indítás:9.00 – 10.00 óra között a Szépjuhászné Büféből, a bójával jelzett rajthelyről.

            Megközelíthető:

           A Széll Kálmán térről a 22-es, 22-A vagy 222-es jelzésű autóbusszal a Szépjuhászné megállóig (6-8 percenként közlekedik).

            Cél:megegyezik a rajthellyel

            Táv: kb. 7 km. Menetidő max. 3,5 óra.

           Útvonal:”Út az egészségért” tanösvény, zöld Δ, zöld körséta út, sárga sáv(Nagy Hárs-hegyi kilátó), zöld körséta út, Szépjuhászné.

           Az út helyenként meredek. Havas, jeges, sáros időben csúszásveszély, fokozott óvatosságot igényel! Túrabot használata ajánlott.

            A célállomás 14.00 óráig fogadja a csapatokat, ahol a résztvevőket meleg tea várja.

           Hazautazás szintén a 22-es autóbusszal

            Ajánlott felszerelés: csapatonként eü. csomag, az időjárásnak megfelelő réteges öltözet, erős vízhatlan lábbeli (túrabakancs), túrabot

            Egyéb tudnivaló: A túra beszámít az iskolák közötti éves pontversenybe (20pont/fő) valamint a „Budapest Diáktúrázója” egyéni versenybe is. Az utóbbin résztvevők feltétlen hozzák magukkal értékelő lapjukat, melyen a célban igazoljuk részvételüket (utólagos beírási igényt nem fogadunk el!).

           A büfében van lehetőség ebédelésre is. A túrán résztvevők a hétvégi ebédajánlatból 10% kedvezményt kapnak.

           Nevezési díj nincs, de előzetes jelentkezést kérünk a várható létszámról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

           Bp. 2018. január 08.

           A Budapesti Diáksport Szövetség Diáktúra Bizottsága és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága által a 2017-18 tanévre tervezett eseménynaptárban szereplő

           Lombhullató Túráját

           1. november 11-én (szombaton)

           rendezi meg a Budai-hegységben, Biatorbágy-Páty-Budakeszi térségében.

           A túratalálkozón bármely általános és középiskola természetjáró csapatára vagy egyéni túrázójára számítunk.

           Útvonal: Biatorbágyról a zöld háromszögön Páty felé, a piros M úttal való találkozástól, a piros M ill a Szent Jakab zarándokúton Budakeszi széléig. A mamutfenyők érintésével a Budakeszi, Dózsa György térre.

           Táv: kb. 11-12 km.

           Indítás: Biatorbágy vasútállomásról 8.30-10.00 óráig folyamatosan.

           Megközelítése: Budapest Déli pályaudvarról 8.20-kor, ill. 9.20-kor induló vonatokkal.

           A vonatjegy ára, teljes áron, Déli pu-ról 465Ft, Kelenföldről 370Ft. (diákoknak fele)

           Cél: Budakeszi, Dózsa György tér

           Hazautazás: 22-es BKV busszal Széll Kálmán térig (Bp. határán túl van, kiegészítő jegy szükséges)

           A túra leírása: a túra jelzett turistaúton, ill. zarándokúton halad. Több alkalommal kell vadvédelmi kerítés felett létrán átmenni.

           Szintkülönbség: le 202m, felfelé 239m

           Menetidő: kb. 4 óra

           Ajánlott felszerelés: Budai-hegység (Cartográphia 6. számú) turistatérképe, tájoló, diákigazolvány, túrázásra alkalmas, időjárásnak megfelelő öltözet (esőkabát, túracipő), eü. csomag, ivóvíz.

           Egyéb tudnivalók: A túra beszámít a Budapest Diáktúrázója egyéni versenybe és az iskolák közötti éves pontversenybe(jelenleg 35 pont minden célba-érkezett csapattag után)

           Budapest, 2017. október 28.

                      Kovács Dezső

           a Diáktúra Bizottság vezetője

           Letölthető dokumentumok:

            

           A Diáktúra Bizottság eseménynaptárában szereplő Őszi tájékozódási túraverseny a Pilis hegységben Pilisszentlászló - Leányfalu térségében 
           2017. október 21-én (szombaton) kerül megrendezésre.
           Nevezés: 9.30 – 10.30 óra között Pilisszentlászlón, az autóbuszfordulóhoz közeli Jánosikova kocsmánál, a “Diáktúra Rajt” transzparenssel jelölt rajthelyről.
           Megközelíthető: Szentendréről 9.05-kor és 10.05-kor induló Volán járatokkal. Költsége teljes áron 310Ft, diákoknak félár.
           Indítás: folyamatosan
           Cél: Leányfalu pócsmegyeri rév autóbusz megálló.
           Visszautazás: Leányfaluról Volán busszal ( a busz félóránkét fél óránként minden óra 27-kor és 52-kor van Leányfalun, költsége Bp-ig teljes áron 465ft)
           Kategóriák:
           A. Általános iskolai 5 fős csapatok,
           K. Középiskolai 3 fős csapatok,
           V. Vegyes: Felnőtt kísérettel tetszőleges létszámú csapatok
           F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.
           A verseny leírása: 
           A csapatok, a résztvevők által hozott 16. számú Pilis-hegység, lehetőleg a legújabb (2015-ös, 2016-os) turistatérképpel összehasonlítva, a térképvázlat (K, P-K, P, P-Z, P-S sávon Vöröskőre, S, S-Z sávon Álló-rétre, P+, P sáv- Leányfalu) alapján ellenőrző állomásokat, ill. megfigyelési pontokat keresnek fel, amelyeken természetjárással kapcsolatos feladatokat oldhatnak meg. 
           Helyenként nehezebb, meredekebb a terep, karon ülő, babakocsis gyerekkel nem javasolt. 
           Táv: kb. 12,5 km
           Szükséges felszerelés: csapatonként egy db. laptájoló, óra, íróeszköz, versenyzésre alkalmas öltözet (erős lábbeli (bakancs), váltó zokni, esőkabát), eü. csomag, túrabot, 16-os. sz. Pilis-hegység turistatérképe, ivóvíz.
           Értékelés: a csapatok helyezési sorrendjét az állomások megfigyelési pontok megtalálásáért és ott a feladatok megoldásáért kapott pontok összege adja. Azonos pontérték (holt verseny) esetén a jobb menetidő dönt. Az állomásokon feladatok megoldására max 5 percet lehet igénybe venni. Torlódások esetén, az 5 percnél hosszabb várakozási időt figyelembe vesszük.
           Díjazás: kategóriánként (ha legalább 10 versenyző csapat indult) az első három helyezett oklevelet kap. Az A. és K. Kategóriákban a nyertes csapattagok tárgyjutalomban is részesülnek, melyeket a tanévzáró túratalálkozón vehetnek át. Abban a kategóriában, amelyben nincs 10 versenyző csapat, csak az első helyezettet díjazzuk. 
           Egyéb tudnivalók: a verseny beszámít az iskolák közötti éves pontversenybe (40 pont/fő) valamint az egyéni versenybe is. Aki indul az egyéni versenyen az igazoló lapot feltétlen hozza magával, mert értékeléskor csak a helyszíni igazolásokat tudjuk elfogadni. Utólagos beírási igényt nem tudunk biztosítani

           Bp. 2017.október 5. 
           Kovács Dezső 
           Diáktúra Bizottság vezetője

            

           A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriábantetszőleges..

           • A- általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére

           K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére

           V- felnőtt kísérővel diákoknak

           F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

           1. Tanévnyitó túra:

           Időpont: 2017. szept. 23. szombat

           Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszentlélek-Dobogókő térsége)

           1. Őszi túraverseny:

           Időpont:2017. okt. 21. szombat

           Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszentlászló-Vörös-kő-Leányfalu)

           1. Lombhullató túra:

           Időpont: 2017. nov. 11. szombat

           Helyszín: Budai-hegység (Biatorbágy-Páty-Budakeszi)

           1. Mikulástúra:

           Időpont:2017. dec.3. vasárnap

           Helyszín: Pestszenlőrinc-Halmi erdő

           1. Téli túra:

           Időpont: 2018. jan. 27.  szombat

           Helyszín: Budai hegység (Hárshegy környéke)

           1. Városismereti verseny :

           Időpont: 2018. márc. 3. szombat

           Téma: Lágymányos, Műegyetem környéke

           1. Márc. 15. Emléktúra:

           Időpont: 2018. márc.15.

           Helyszín: Budai- hegység (János-hegy, Zugliget térsége)

           1. Tavaszi túraverseny:

           Időpont: 2018. ápr. 14. szombat

           Helyszín: Budai hegység (Telki-Nagykopasz térsége)

           1. Tanévzáró túra:

           Időpont: 2018. máj. 26. szombat          

           Helyszín: Budai-hegység

           1. Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozója

           Időpont: 2018. július első hete,

           Helyszín: Később megadott helyen

            

           További tudnivalók:

           A rendezők a később felmerülő akadályok miatt a változtatás jogát fenntartják. Ez esetben a módosításokról a rendezvény előtt kellő időben értesítik az iskolákat. A részletes kiírásokat kb. két héttel az esemény előtt a szervezők megküldik, illetve a www.bpdiaksport.hu honlapon a versenykiírások menüpont alatt ill. a BTSSZ honlapján is megtekinthetők. Ugyanitt a rendezvények eredményei is megtalálhatók.

           Az iskolák éves szabadidős természetjáró tevékenységét e tanévben is a Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által szervezett tanítási időn kívüli túráin való részvételek alapján pontversenyben értékeljük. (Beleértve a BTSSZ teljesítménytúráit, túraversenyeit is.)

           A pontozásnál az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken való részvételt (ha a csapat teljes létszámmal be is érkezik a célba) az útvonal km-ét hármas szorzóval vesszük számításba.

           Bármely természetjáró kérdésben a Diáktúra Bizottság keddenként előzetes egyeztetés alapján 15.30-16.30 óráig fogadóórát tart, szorgalmi időben, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség helyiségében Bp. V. ker. Curia u. 3. harmadik emelet 6. szoba (a folyosó végén).

           A diákok 4-8 központi túrán való részvételét, az előző évekhez hasonlóan, egyénileg is értékeljük bronz (4-5túra), ezüst (6-7túra), arany (8-9 túra) fokozattal, a helyszínen lepecsételt igazoló lap alapján.

           Budapest, 2017. augusztus 25.

           Kovács Dezső

           Ifjúsági, Szabadidős és Diáktúra Bizottság

           vezető

            

           clip_image002.jpg

           A Budapesti Diáksport Szövetség                    és a       Budapesti Természetbarát Sportszövetség

           Diáktúra Bizottságának                                                           Ifjúsági Bizottságának

           2017-2018 tanévi eseménynaptára.

            

           A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriábantetszőleges..

           • A- általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére

           K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére

           V- felnőtt kísérővel diákoknak

           F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

           1. Tanévnyitó túra:

           Időpont: 2017. szept. 23. szombat

           Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszentlélek-Dobogókő térsége)

           1. Őszi túraverseny:

           Időpont:2017. okt. 21. szombat

           Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszentlászló-Vörös-kő-Leányfalu)

           1. Lombhullató túra:

           Időpont: 2017. nov. 11. szombat

           Helyszín: Budai-hegység (Biatorbágy-Páty-Budakeszi)

           1. Mikulástúra:

           Időpont:2017. dec.3. vasárnap

           Helyszín: Pestszenlőrinc-Halmi erdő

           1. Téli túra:

           Időpont: 2018. jan. 27.  szombat

           Helyszín: Budai hegység (Hárshegy környéke)

           1. Városismereti verseny :

           Időpont: 2018. márc. 3. szombat

           Téma: Lágymányos, Műegyetem környéke

           1. Márc. 15. Emléktúra:

           Időpont: 2018. márc.15.

           Helyszín: Budai- hegység (János-hegy, Zugliget térsége)

           1. Tavaszi túraverseny:

           Időpont: 2018. ápr. 14. szombat

           Helyszín: Budai hegység (Telki-Nagykopasz térsége)

           1. Tanévzáró túra:

           Időpont: 2018. máj. 26. szombat          

           Helyszín: Budai-hegység

           1. Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozója

           Időpont: 2018. július első hete,

           Helyszín: Később megadott helyen

            

           További tudnivalók:

           A rendezők a később felmerülő akadályok miatt a változtatás jogát fenntartják. Ez esetben a módosításokról a rendezvény előtt kellő időben értesítik az iskolákat. A részletes kiírásokat kb. két héttel az esemény előtt a szervezők megküldik, illetve a www.bpdiaksport.hu honlapon a versenykiírások menüpont alatt ill. a BTSSZ honlapján is megtekinthetők. Ugyanitt a rendezvények eredményei is megtalálhatók.

           Az iskolák éves szabadidős természetjáró tevékenységét e tanévben is a Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által szervezett tanítási időn kívüli túráin való részvételek alapján pontversenyben értékeljük. (Beleértve a BTSSZ teljesítménytúráit, túraversenyeit is.)

           A pontozásnál az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken való részvételt (ha a csapat teljes létszámmal be is érkezik a célba) az útvonal km-ét hármas szorzóval vesszük számításba.

           Bármely természetjáró kérdésben a Diáktúra Bizottság keddenként előzetes egyeztetés alapján 15.30-16.30 óráig fogadóórát tart, szorgalmi időben, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség helyiségében Bp. V. ker. Curia u. 3. harmadik emelet 6. szoba (a folyosó végén).

           A diákok 4-8 központi túrán való részvételét, az előző évekhez hasonlóan, egyénileg is értékeljük bronz (4-5túra), ezüst (6-7túra), arany (8-9 túra) fokozattal, a helyszínen lepecsételt igazoló lap alapján.

           Budapest, 2017. augusztus 25.

           Kovács Dezső

           Ifjúsági, Szabadidős és Diáktúra Bizottság

           vezető

            

           clip_image002.jpg

           A Budapesti Diáksport Szövetség                    és a       Budapesti Természetbarát Sportszövetség

           Diáktúra Bizottságának                                                           Ifjúsági Bizottságának

           2017-2018 tanévi eseménynaptára.

            

           A túrákat minden budapesti általános és középiskola tetszőleges létszámú csoportjai részére szervezzük. A versenyeket igény szerint négy kategóriában indítjuk, az A és K kategóriában a csapat létszám 3 fő, a V, F kategóriábantetszőleges..

           • A- általános iskolásoknak, 1-8 osztályosok részére

           K- középiskolásoknak, 9-13. osztályosok részére

           V- felnőtt kísérővel diákoknak

           F- diákok nélkül induló kísérőknek, felnőtteknek.

           1. Tanévnyitó túra:

           Időpont: 2017. szept. 23. szombat

           Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszentlélek-Dobogókő térsége)

           1. Őszi túraverseny:

           Időpont:2017. okt. 21. szombat

           Helyszín: Pilis-hegység (Pilisszentlászló-Vörös-kő-Leányfalu)

           1. Lombhullató túra:

           Időpont: 2017. nov. 11. szombat

           Helyszín: Budai-hegység (Biatorbágy-Páty-Budakeszi)

           1. Mikulástúra:

           Időpont:2017. dec.3. vasárnap

           Helyszín: Pestszenlőrinc-Halmi erdő

           1. Téli túra:

           Időpont: 2018. jan. 27.  szombat

           Helyszín: Budai hegység (Hárshegy környéke)

           1. Városismereti verseny :

           Időpont: 2018. márc. 3. szombat

           Téma: Lágymányos, Műegyetem környéke

           1. Márc. 15. Emléktúra:

           Időpont: 2018. márc.15.

           Helyszín: Budai- hegység (János-hegy, Zugliget térsége)

           1. Tavaszi túraverseny:

           Időpont: 2018. ápr. 14. szombat

           Helyszín: Budai hegység (Telki-Nagykopasz térsége)

           1. Tanévzáró túra:

           Időpont: 2018. máj. 26. szombat          

           Helyszín: Budai-hegység

           1. Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozója

           Időpont: 2018. július első hete,

           Helyszín: Később megadott helyen

            

           További tudnivalók:

           A rendezők a később felmerülő akadályok miatt a változtatás jogát fenntartják. Ez esetben a módosításokról a rendezvény előtt kellő időben értesítik az iskolákat. A részletes kiírásokat kb. két héttel az esemény előtt a szervezők megküldik, illetve a www.bpdiaksport.hu honlapon a versenykiírások menüpont alatt ill. a BTSSZ honlapján is megtekinthetők. Ugyanitt a rendezvények eredményei is megtalálhatók.

           Az iskolák éves szabadidős természetjáró tevékenységét e tanévben is a Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által szervezett tanítási időn kívüli túráin való részvételek alapján pontversenyben értékeljük. (Beleértve a BTSSZ teljesítménytúráit, túraversenyeit is.)

           A pontozásnál az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken való részvételt (ha a csapat teljes létszámmal be is érkezik a célba) az útvonal km-ét hármas szorzóval vesszük számításba.

           Bármely természetjáró kérdésben a Diáktúra Bizottság keddenként előzetes egyeztetés alapján 15.30-16.30 óráig fogadóórát tart, szorgalmi időben, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség helyiségében Bp. V. ker. Curia u. 3. harmadik emelet 6. szoba (a folyosó végén).

           A diákok 4-8 központi túrán való részvételét, az előző évekhez hasonlóan, egyénileg is értékeljük bronz (4-5túra), ezüst (6-7túra), arany (8-9 túra) fokozattal, a helyszínen lepecsételt igazoló lap alapján.

           Budapest, 2017. augusztus 25.

           Kovács Dezső

           Ifjúsági, Szabadidős és Diáktúra Bizottság

           vezető

            

           clip_image002.jpg

           A Budapesti Diáksport Szövetség                    és a       Budapesti Természetbarát Sportszövetség

           Diáktúra Bizottságának                                                           Ifjúsági Bizottságának

           2017-2018 tanévi eseménynaptára.

           Nemzetközi Programok

           Népszerű címkék

           Nem találhatók címkék.

           Együttműködő Partnereink

            Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

           Köszönjük támogatásukat.

           logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg