Keresés

2017. november 18. szombat
Jenő
A Nap kel 07:00-kor,
nyugszik 16:11-kor.

Holnap
Erzsébet, Zsóka, Liza
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

Gyalogtúra Bizottság

A BTSSZ Gyalogtúra Bizottsága, az ÁPISZ SE és a III. kerületi Természetbarát Bizottság 2017. december 2-án, szombaton Mikulás túrátszerveza III. kerületi pihenőházban: III. ker. Menedékház u. 22. A rendezvény színhelye megközelíthető a 137-es busz Erdőalja úti fordulójától, Erdőalja-úton egyenesen az erdőn keresztül, majd Menedékház-ucáig. A rendezvényhez nyílt túrákat szervezünk! Tekintse meg a Mikulás túra részletes kiírását!

Az Erdei Mikulás 10:00 és 13:00 óra között várja a gyermekeket a pihenőháznál. Sok szeretettel várunk minden természetkedvelő gyermekes családot!

Ifjúsági Bizottság

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága és a és a Budapesti Diáksport Szövetség 2017. december 3-án, vasárnap délelőtt 10-13 óra között Erdei Mikulás címmel Mikulás túrát szervez diákok részére a XVIII. kerületben a Péterhalmi erdőben táv kb 2,5 km. Tekintse meg a rendezvény részletes kiírását!

Indítás:10.00-10.30 óráig a Sas utca végében lévő játszótérről. Az Indító helyet és az ellenőrző pontokat piros-fehér bója jelzi. Megközelítése: a Kőbánya-Kispestről 10 percenként induló 182-es autóbusszal a Sas utcáig.

Az Erdei Mikulás szeretettel várja az általános és középiskolás diákokat és kísérőiket!...

Bővebben: Mikulástúrák 2017

A BTSSZ-ben idén is megrendezésre kerül Berki Zoltán révéna kedvezményes karácsonyi térképvásár. Nagyon sok térkép jelenik meg jövőre és ha figyelmesen átnézitek a listát újdonságként Erdélyi térképek is megtalálható. A megrendeléshez a következőket szükség :

a. Az egyesületek és az egyéni megrendelést leadok az összegyűjtött, összesített térképrendelést a részletes adatlapot kitöltve az ügyintéző elérhetőségei, a számlázási cím, a fizetési mód megadásával (átutalás vagy készpénz) e-mail-en Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. legkésőbb 2017. november 30-ig juttassátok el hozzá.

b. A megrendelést visszaigazolja, és az így összeállított listát elküldi a forgalmazónak. 2017. december 05-én tartandó ünnepélyes Természetbarát Tanács ülése előtt átvehető lesz a BTSSZ székhelyén (Curia utca 3.), itt lehet a rendelés árát rendezni.

Ezzel az előzetes szervezéssel biztosítani tudjuk a szövetség (egyesület) és tagszervezetei (tagjai) turistatérkép/turistakalauz igényének kedvezményes áron, azaz a javasolt (bolti) fogyasztói árhoz képest a 30 árkedvezménnyeltörténő kiszolgálását. A térképvásár sikeres lebonyolítása érdekében kérek minden érdekeltet, hogy a megadott határidőt legyen szíves betartani....

Bővebben: Karácsonyi kedvezményes térképvásár a BTSSZ-ben

2017. november 17-én pénteken   image     A Dunától a Dráváig” III.szakasz – póttúra     Útvonal: Hímesháza – Erdősmárok – Liptód – Máriakéménd kegytemplom Táv: 19km – Szintemelkedés:390m Találkozás: a pécsi távolsági autóbusz pályaudvaron 6.15-kor. A busz 6.30-kor indul. (Hímesházára érkezik:7.46-kor, a túra 8.00-kor indul)   Hazaérkezés 18.10-kor (Máriakéméndről 17.31-kor indul az autóbusz) Túravezető: Balázsy Péter (telefon:+36/20/324-9029)      ...

Bővebben: Baranya Megyei Természetbarát Szövetség - Még egyszer Hímesháza és Máriakéménd között

Örömmel értesítjük a kirándulókat, hogy a Budapesti Természetbarát Sportszövetség (továbbiakban BTSSZ) Technikai Bizottsága önkéntesek segítségével 4,2 km hosszú új Zöld körséta jelzésű turistautat létesített a Farkas-völgy környékén. A turistaút megközelíthető a Fogaskerekű vasút Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásától a Zöld sáv jelzésű turistaútról, a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásától, a 21-es autóbusz Normafa, Gyermekvasút megállójától a Zöld sáv jelzésű turistaútról, az 59-es villamos Márton Áron téri végállomása felől a Zöld háromszög jelzésű turistaútról, és az 53-as autóbusz Mindszenty József bíboros téri végállomásától a Zöld kereszt jelzésű turistaútról. Az új útvonal részletes leírása is megtekinthető! A turistaút Természetvédelmi területen ill. Natúra2000-es területen halad át, ezért kérjük a kirándulókat, hogy a természetvédelmi rendszabályokat tartsák be....

Bővebben: Újabb zöld körséta turistaút létesült a Budai-hegységben

Egy szokásos rövid hírlevélben szeretnélek Titeket tájékoztatni az aktualitásokról.

Az Ifjúsági Vezetők Országos Találkozójára sajnos nagyon kevés jelentkező volt, ezért úgy döntöttünk, hogy a kiírt időpontban a találkozót nem rendezzük meg, a szállást lemondtuk. Az IVOT-ot azonban nem felejtjük el végleg, csak összevonjuk a februári közgyűléssel (mint ahogy (2011-12-ben is történt). Tehát a jövő év eleji közgyűlésünkön a kötelező pontok küldöttek általi elfogadásán túl egy nyílt, konferencia jellegű tanácskozást is tervezünk. Ennek időpontja 2018. február 9-10-én lesz, tehát a messzebbről érkezőknek a szombati tanácskozás előtt lehetőséget nyújtunk egy péntek esti szállásra, baráti beszélgetésre.

Két tagszervezetünk is jelezte, hogy jubileumi évhez érkezett. Részükre „Jubileumi emlékérem” ajándékot adott a TFSZ elnöksége. Arra kérem a tagszervezeteinket, ha valakik jubileumi évfordulóhoz érkeznek (ezek a tízzel osztható évfordulók valamint a 25. és a 75. év), akkor jelezze azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, és örömmel átadjuk részükre az emlékérmet.

Szeretném kérni az egyesületeket, szervezeteket, hogy leendő eseményeikről szóló kiírásaikat valamint az elmúlt eseményekről szóló beszámolóikat küldjék el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy honlapunkon meg tudjuk azokat jeleníteni. Örömmel adnánk hírt minden olyan eseménynek, amelyek tagszervezeteinket érintik, csak tudjunk róluk.

Jövőre is megrendezzük az Ifjúsági Természetjáró Napok programot, melynek időpontját most az IVOT-on szerettük volna eldönteni. Viszont a jövő évi eseménynaptárak tervezéséhez a februári döntés már késő lenne. Ezért a rendezvény időpontját a szervezőbizottság jelölte ki, ami 2018. június 9-10, mely az ideihez hasonlóan a leginkább „osztálykirándulós” hétvége.  

Szintén a jövő évi eseménynaptár tervezéséhez jelöltük ki előre az IVOT dátumát, amit az eddig megszokottnál egy héttel későbbre tettünk, hogy ne ütközzön az MTSZ túravezetők és jelzésfestők találkozójával. Tehát az IVOT 2018. november 17-18-án lesz, a költségek csökkentése miatt csak két naposra tervezve. (helyszín keresése folyamatban, jelentkezőket a megrendezésére szívesen várunk)

És még néhány dátum a jövő évi programokból:

 1.   január 15.: Ifjúsági Természetjárásért Díjra és Ezüstfokos Díjra való jelölés határideje

            március 1 – október 31: „Kilométergyűjtés”

            április 21.: Dűlőkeresztelő teljesítménytúra

            június 16.: Határjárás teljesítménytúra

            július 9-12.: TEGYOT-TEDOT Sopronban

            október 13-14.: TFSZ Barátainak Találkozója Pusztamaróton

Köszönöm, hogy elolvastátok a hírlevelemet. Jó túrákat és szép időt kívánok továbbra is:

Lehoczki Zoltán

BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága és a Erzsébetváros Természetbarát Sportszövetség 2017. november 4-én szombaton kegyeleti emléktúrát szervez a Budai-hegységben a Magaskő-Kőfejtőbe. Várjuk szeretettel a túratársakat és szakosztályokat.Megemlékezés 11-órakor. Kedvcsinálásul tekintse meg az Emléktúra zenés meghívóját!

Találkozás: november 04-én, szombaton 8 óra 50-kor a Széll Kálmán téren a 21-es busz végállomásánál. Nyílt túra útvonal: KFKI .- Magaskő-kőfejtő (BTSSZ emlékhely) Makkosmária .- Virág-völgy .- Csacsi-rét .- Normafa Táv: 5 km, szint: 150 mTúravezetők:Dr. Balogh Istvánné, Telek György...

Bővebben: Kegyeleti Emléktúra a Budai-hegységben

A projekt megvalósításához biztosított Európai Uniós vissza nem térítendő támogatás összege 203 millió Ft.

 

image

 

„A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével” című projekt célja az őrszolgálati jelenlét erősítése a Duna-menti területeken, a hatósági ellenőrzések eredményességének javítása az igazgatóság egész területén, valamint a monitoring tevékenységek fejlesztése a projekt célterületein.

A projekt keretében felépítik a Béda-Karapancsa Tájegység őrszolgálati irodáját Kölkeden, ahonnan az érintett tájegységen kívül az Igazgatóság Gemenci Tájegysége is könnyebben elérhető lesz.

Az őrszolgálat tagjainak hatósági és monitoring célú mobilitását fejlesztendő terepjáró gépjárművek, terepmotorok és kishajók, csónakok beszerzése folyamatban van, az első eszközök átadása várhatóan novemberben történik.

Az őrszolgálat által végzett terepi monitoring tevékenységhez kapcsolódóan többféle eszközt vásárolnak. Ide tartoznak a hal-, valamint a madárállomány monitorozásához szükséges felszerelések, valamint a terepi munkavégzést segítő mobil eszközök is, amely révén pontosabb és részletesebb monitoring adatok állnak majd az Igazgatóság rendelkezésére a védett és fokozottan védett területekről.

 

image

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a KEHOP-4.2.0 – A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztése című konstrukció keretein belül valósul meg.

 

 ...

Bővebben: Erősödik a DDNPI területi jelenléte a Duna mentén

1. Jelzett turistaút vezet a Budakeszi Vadasparktól a Katonasírokig

A természetjárók kérésének eleget téve a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új Sárga + jelzésű turistautat létesített a Budakeszi Vadaspark és a Katonasírok között. Az új turistaút létesítésével megszűnt a Vadaspark úthálózatának puffer jellege, megteremtődött az átjárhatósága, és a közvetlen eljutás biztosítva lett jelzett turistautakon a 22-es autóbusz Országos Korányi Intézet megállójától (itt még érvényes a BKK Budapest bérlete) a Nagy-Kopaszra.

2. Új Zöld körséta létesült a János-hegy alatt

Az útvonal kirándulók általi magas látogatottsága miatt visszaállításra került a 2007-ben megszüntetett Tündér-hegyi Zöld körsétaút. A körséta 3,2 km hosszú, gyalogosan megközelíthető a 155-ös autóbusz Zugliget végállomásától a Zöld + , majd a Zöld sáv jelzésű turistautakról, a 22-es autóbusz Szépjuhászné megállójától a Zöld + jelzésű turistaútról, és a 291-es autóbusz Zugliget, libegő végállomása felől a Zöld háromszög jelzésű turistaúton.

A változások részletes térkép mellékletekkel ellátott leírása is megtekinthető!...

Bővebben: Újabb utakkal gyarapodott a Budai-hegység jelzett turista úthálózata

A Természetjáró és Sí Sportegyesület 2017. december 17-21.között karácsony előtti sítábort szervez Auszriában Hirscheggbe, amelynek részletes kiírásátmegtekintheti!Utazás egyénileg. Érdeklődés és jelentkezés:Keszte Zsuzsánál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címen november 20-ig....

Bővebben: Karácsony előtti sítábor Ausztriában

Nemzetközi Programok

 • Borderland Exhibition in Konstanz

  Borderland Exhibition in Konstanz

  On the 14th of September, the Borderland exhibition moved once more. This time it takes place in Konstanz (Germany) in Cafe Mondial. This cafe is a meeting place in Konstanz accessible for everyone.

  Furthermore, it is a non-profit association enabling everyone to drink a coffee by the informal “pay what you want” approach as well as supporting the cafe since it is run by volunteers. Intercultural exchange and peer-to-peer education…

  Read more: Borderland Exhibition in Konstanz

   
 • videó összefoglalö ESSEN, 2016

   
 • IYNF networking konferencia

  IYNF networking konferencia

  Jelenleg egy maroknyi csapattal kint vagyunk Belgiumban, Essenben. Az elektronikus részvételről tartott konferencián veszünk részt, sokat tanulunk amit hasznosíthatunk Magyarországon.

  Az utazáson és az első két napon túl vagyunk.

  Read more: IYNF networking konferencia

   

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg