Keresés

2018. december 14. péntek
Szilárda
A Nap kel 07:31-kor,
nyugszik 16:00-kor.

Holnap
Valér
napja lesz.

Hírlevél

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége Hírlevelele 2011 márcusában indult. Mára a TFSZ egyik legfontosabb, kimutathatóan hasznos kommunikációs csatornájává vált. Népszerűsége, a feliratkozók száma hétről-hétre nő. Szeretnénk, ha minden tagszervezetünkből minél többen, de legalább a vezetőségi tagok fel lennének iratkozva a Hírlevélre. A Hírlevél hetente egy alkalommal jelenik meg, rendszerint csütörtök dél környékén

huenfrderu

 

  1. 10. 14. szombat

 Tájékozódási családi túránkat csodálatos őszi időben, melengető napsütésben, színpompás lombkoronás erdőben rendezhettük meg, Mátrafüred rajt-cél állomással.

Kiírt pályázatra szerveztük ezt a programot, mozgásfejlesztő, és a természetjárást népszerűsítő belső tagóvodai rendezvényként.

Családi programunkat a tájékozódási túraversenyek mintájára rendeztük meg, a 4 km-nyi terepi útvonalat úgy választottuk, hogy a domborzat változatos legyen. Így volt: köves kaptató, sziklagyepes rét, kilátóhely, patak-szurdok, szárazárok, két helyen hídon, két helyen a kövekre lépkedve kellett átjutni a patakon.

A családok a nevezésnél az óvónénik által készített jelvényeket kaptak, ami azt is jelezte, melyik óvodai csoport tagja a kisgyermekük. A testvérpárok így messziről nézve egységes jelvényben túráztak, közelebbről szemügyre véve azonban mégsem.

A résztvevők két térképet kaptak. A felnőttek a tájfutó térkép jelöléseivel ismerkedtek, a gyerekeknek játékos kincskereső térkép állt a rendelkezésére. Tapasztalatunk szerint a felnőttek többsége is a kicsi térképét nézte, mert az övék „nehéz” volt. A próbálkozás mégsem volt hiábavaló, mindenki gyarapodott néhány új ismerettel.

A kincs megtalálását a bójákkal jelzett pontokon szúróbélyegzős lyukasztással igazolták a versenyzők, amit a célban ellenőriztünk. A kincsek különböző édességek, matricák voltak. A pontok ellátmányának biztosításához támogatást kaptunk a Kékes Turista Egyesülettől is.

Egyes részeken szalagozással, néhol pontőrökkel segítettük a családok helyes nyomvonal követését, ezáltal is biztosítva a célba érkezést és a sikerélményt.

A célban az igazoló lap ellenőrzése után meleg gratuláció, dicsérő szavak, jutalom Balaton szelet, és kis dobozos üdítő járt a versenyzőknek.

A résztvevőknek nagyon tetszett a program, a tapasztalt Tojás-keresőknek az új és szép útvonal miatt, az újonnan bekapcsolódó családoknak az új ismeretek, a jó hangulat, és a festői őszi erdő látványa miatt. Nekünk, szervezőknek a sok-nevetés, humoros megjegyzések, tréfák, s a boldog, kipirult gyermekarcok okoztak elégedettséget. Ugyan ennyi idő és energia ráfordítással több résztvevőt is ki tudtunk volna szolgálni, de kárpótolt bennünket az a tény, hogy akik eljöttek, igazán nagyon jól érezték magukat.

 

Sikeres tagóvodai rendezvényünk támogatásáért köszönetünket fejezzük ki az Idegenforgalmi Ifjúsági és Sportbizottságnak, a baráti turista egyesületeknek, (KTE, Mátra TTS) és az égieknek, az ideális túraidőért.

Tóthné Kelemen Mária

PICT1008_web.jpg

Immár hagyománnyá vált  egyesületünk családos túráinak évenkénti programjában, hogy egy túrát távoli, új, érdekes hely megismerésére szánunk. Mivel ez utazással jár - s így többlet költséggel is- elnökségünk döntése értelmében mindig kedvezménnyel kínáljuk ezt a lehetőséget. Az utazás gyermekekre eső részét az KTE átvállalja, lehetőség szerint a belépők, vagy a vezetés díjával együtt. Sok érdekes  bemutató helyen jártunk már így együtt, ebben az évben  a Váchoz közeli, Szendehely mellett található Katalinpusztát céloztuk meg.

A Dunakanyar magányos őrzője, a mészkőbányákkal megsebzett Naszály jellegzetes tömbje északi oldalában, a varázslatos Gyadai-réten alakították ki hazánk talán leginkább gyerek- ill. családbarát tanösvényét. Ide érkeztünk kis tévút után. A parkolóban csatlakoztak hozzánk a Természetjáró Fiatalok Szövetsége  elnöke és elnökségének tagjai, mivel ez az esemény része volt a TFSZ megalakulása 25. jubileuma apropóján kitalált programsorozatnak, a „25 év, 25 élmény a természetben” szlogennel jelzett eseménysornak. Kriston Zoltán néhány szóval köszöntötte a résztvevőket.  A parkolótól az aszfaltos úton pár perc alatt elértük akirándulóközpontlétesítményeit és a tanösvénykezdőpontját.

Bővebben: Családi séta – újabb felfedezéssel 2015. 08. 16.

szeretettel várja a

                       Kicsiket és Nagyokat

2015. augusztus 16. vasárnap

image005.jpg


autóbuszos Családi Családi túrájára!          

                        Utazás Katalainpusztára, látogatás Hangya Dani birodalmába!

 image002.gif

Utazás:indulás8 órakor Gyöngyösről, a Berze N J Gimnázium elől, 8:10-kor a toronyháztól.

Visszaérkezés 17 órára.Útiköltség felnőtteknek 2 000 Ft, a gyermekek költségét és a vezetés díját a KTE-vel tartóknak az egyesület fizeti.

Program: Találkozás ifjú túratársainkkal, túra vezetéssel a Gyadai Tanösvényen, a Hangya Dani tanösvényen, vadaspark és  interaktív erdészeti kiállítás megtekintése, utazás a mini vonaton, kellemes időtöltés a  játszótéren vagy a frissítő helyeken.

Túránk része a Természetjáró Fiatalok Országos Szövetsége  

25 év, 25 élmény a természetben”  jubileumi programsorozatának.                                                     

jelentkezés:Tóthné Kelemen Mária  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  30/250 6303                      

Nemzetközi Programok

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg