Keresés

huenfrderu

Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Bajnoksága

Versenyszabályzat

2015-16 tanév

A Természetjáró Gyermek és Diák Országos Bajnoksága (továbbiakban Bajnokság) három fordulóból álló versenysorozat. Célja három magyarországi térség/régió (Közép-, Dél- és Észak-Magyarország) fiataljainak felkészítése a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozójára (TEGYOT, TEDOT), a legtehetségesebb fiatalok kiválasztása, számukra lehetőség biztosítása elméleti és gyakorlati tudásuk elmélyítésére.

A fiatalok a TEGYOT, TEDOT szabályzatának megfelelően általános és középiskolás korosztályokban 3-5 fős csapatokban versenyezhetnek. A Bajnokságban lehetőséget adunk családi vagy kísérős (a csapatban felkészítő is részt vesz) nevezésére is. Itt a feltétel legalább 2 általános vagy középiskolás korú gyermek nevezése a csapatban.

1. forduló

Az első fordulóban a fiataloknak, régiójukban szervezett programok keretében a TEGYOT, TEDOT találkozó gyakorlati fordulóinak megfelelően legalább nappali tájékozódási túraversenyen, városismereti versenyen és (legalább 15 km hosszú) teljesítménytúrán kell részt venniük.

A nappali természetjáró versenyeken, térképen meghatározott, bójával jelölt ellenőrzőpontokat kell a csapatoknak felkeresniük kötött menetsebességgel. (A versenyfeladat a tájfutáshoz hasonló, a menetsebesség 3-4 km/óra és a tájékozódást ún. Tévesztő bóják nehezítik.)

Bővebben...

Bevezető          

A Bajnokság célja, hogy a három magyarországi térségről (Közép-, Dél- és Észak-Magyarország) benevező fiatalok saját térségükben, tájékozódási túra- és városismereti versenyeken, teljesítménytúrákon, illetve a TFSZ által szervezett elméleti versenyen elindulva bővítsék korábban megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteiket, tájékozódási képességüket és erőnlétüket. 

A Bajnokság célcsoportja:

A bajnokság azokat a fiatalokat célozza meg, akik

-              10-18 éves

-              általános és középiskolai évfolyamok tanulói,

-              a természetjárás iránt affinitást éreznek,

-              a pedagógusok, oktatók felfedezték bennük a tehetséget,

-              Családok, amelyek tagjaiként a fiatalok bemutathatják a tehetségüket.

-              Tanári, pedagógusi vagy oktatói kísérettel összeállított iskolai csapatok.

A Bajnokság keretében a 3-5 fős csapatoknak min. egy nappali tájékozódási versenyek, egy városismereti versenyen, elméleti versenyen kell eredményesen részt venniük, valamint egy minimum 15 km hosszú teljesítménytúrát kellett igazoltan teljesíteniük.

A Bajnokságot területi jelleggel igyekeztünk megvalósítani, hogy az első versenyeken lakóhelyük környezetében (jelentősebb ráfordítások nélkül) tudjanak a jelentkezők részt venni. Az elméleti forduló interneten keresztül történik.

Népszerű címkék

Nem találhatók címkék.

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg