Keresés

huenfrderu

 Kedves Sporttársak!

 

Nagyon lehangoló hírt kell a TTT rajongóinak a tudomására hoznom. Tegnap összeült az a néhány megrögzött tagtárs aki még hadra fogható lett volna nevezetes akadálypályánk építésében, és számba véve minden lehetőséget arra jutott, hogy ebben az évben a  Gemenc nem tudja megrendezni a Tolnai Tájakon túrázók Tavaszi Természetjáró Akadályversenyét. Az ok meglehetősen prózai - nem tudjuk kiállítani a szükséges rendezőgárdát. A korábban elvárt-megszokott színvonal megtartása számunkra alapkövetelmény; azért nem fogunk senkit odacsődíteni az erdőbe, hogy  tehessen egy sétát és felmászhasson néhány fára. A színvonal az elmúlt időszakban nőtt, vagy legalább stagnált. A rendezőgárda viszont picit apadt, de az egyre kialakuló rutinnal ezt ellensúlyozni tudtuk. Megítélésünk szerint most jutottunk abba a helyzetbe, hogy felfelé ívelő követelmények  és lefelé tartó stáblétszám keresztezte egymást. A kifáradásnak voltak kisebb jelei - a résztvevők számára a legszembeötlőbb a értékelések-oklevelek késése, illetve elmaradása volt.

Visszanézve az elmúlt 20 év stáblistáit pontos kép rajzolódik ki. Akik felfuttatták ilyenre a rendezvény nemrégiben fiatal diákok és pályakezdők voltak, mostanra kerültek abba a korba amikor a saját egzisztenciájukat építenék fel. A TTT rendezése jelentős erőforrásokat von el, pedig többen az ilyesféle hétvégéket különféle jövedelemszerző (pótló) tevékenységre használják fel. Néhányan az Egyesületnél kialakult kapcsolatuk révén, vagy az ott megszokott munkametódust hasznosítva dolgoznak valamit. 

Bár van olyan tagtársunk akinek messze nincsenek ilyen életkezdési gondjai és mégis erőst lecsökkentette részvételét a szervezet életében. Több rátermett segítőtársunknál gyanúsan egybeesik a programokról való elmaradásuk a jelenlegi párkapcsolatuk kialakulásával. Az utánpótlásnevelésben is gyengék voltunk. Kopasz mentség, hogy a többi szervezet vagy sportág is kínlódik ezzel. A velünk évekig nagyon jó kapcsolatban álló középiskolások az érettségi után köddé válnak. Jó országon belül maradnak... Páraknak olyan a jelenlegi munkahelye (netán külföldön), hogy szabaddá tenni magát arra 3-4 napra lehetetlenség. Időpontot tovább tologatni nem akarunk.

Erre a májusi hétvégére azt a létszámot nem tudjuk hozni amivel biztonságosan megrendezhető. Márpedig a rendezvényünk mumusa a biztonság, abból a lehetőségeink határán belül nem akarunk engedni. Hatalmas felelősség 36 megrendezett pálya után cezúrát beiktatni. Nem tudom mivel fogunk kiállni jövőre; valószínűleg segítséget kérünk a partnerszervezeteinktől. Egyébként is a Gemenc TSE háza táján sok megbeszélni való akadna - terveink szerint a szerencsétlen módon felszabaduló hétvégét a jövőbeli dolgaink megbeszélésére használjuk fel. Már aki ráér majd... Elnézést kérek mindazoktól akik számítottak a tavaszi kalandra, pláne ha programot-időbeosztást igazítottak hozzá.

 A magam részéről a megrendezett 28 akadályverseny után nem szívesen meghozott döntés volt ez.   Megértésetekben bízva:        

 

Gergely Péter          Gemenc TSE elnök

Forrás: http://gemenctse.ewk.hu/